In Capitala a nins ieri fara incetare ore bune. Asa cum se intampla de obicei, majoritatea arterelor au fost blocate, desi autoritatile erau "pregatite" pentru acest lucru. Putinii soferi care s-au in­cu­metat sa iasa cu masin
In Capitala a nins ieri fara incetare ore bune. Asa cum se intampla de obicei, majoritatea arterelor au fost blocate, desi autoritatile erau "pregatite" pentru acest lucru. Putinii soferi care s-au in­cu­metat sa iasa cu masinile proprie­tate personala au ramas, ca de obi­cei, prinsi printre nameti. Bine ca petrecaretii si-au mai prelungit vacantele, ca altfel ar fi stat lucrurile.   EXPLICATII. Potrivit lui Christian Cio­can, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, ieri 103 politisti au intervenit pentru dirijarea si fluidizarea traficului. Mai mult, alti 235 de agenti de cir­culatie au intervenit pentru ca  mij­loacele de transport in comun sa nu fie blocate. O parte dintre ei s-a ocupat si de insotirea masinilor de desza­pezire. "Pentru a face fata aces­tei situatii de iarna, rugam ce­tatenii sa ceara sprijinul poli­tis­tilor in cazul in care sunt blocati in trafic. Le multumim celor care ne-au ascultat recomandarile si nu au plecat la drum cu masinile personale, ci au luat mijloacele de transport in comun. Sfatul nostru e sa nu opreasca sub nici o forma pe drum, ci doar la destinatie, iar masinile sa fie echipate in conditii de iarna", ne-a declarat Ciocan. Mare atentie, soferi! Legea spune ca, daca o masina e blocata, ceilalti conducatori auto din tra­fic sunt obligati sa opreasca si sa ajute la deblocarea autoturismului, oferind sprijin pasagerilor atunci cand situatia o impune. Cei care au avut nevoie de ajutor si au sunat la  numarul de urgenta 112 au fost sfatuiti sa apeleze la Comandamentul Central de Iarna, din cadrul Mi­nis­terului Transporturilor. 55 de soferi au fost sanctionati ieri pentru ca au incalcat regulile de cir­cu­la­tie in traficul bucurestean, iar alti 70 au fost filmati cu aparatura Politiei si vor primi amenzile prin posta. Mai mult, autoritatile au anuntat ca masinile parcate ilegal vor fi ridicate.   RECOMANDARI. Pentru o calatorie in siguranta, politistii recomanda conducatorilor auto urmatoarele: cand va deplasati in coloana, evitati sa depasiti. Aceas­ta manevra nu va scurteaza sem­ni­ficativ timpul de deplasare, insa poate pune vieti in pericol; deter­mi­nati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cu­pleze centura de siguranta; adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil aco­perit cu zapada, gheata sau polei); folositi cores­pun­zator sistemul de iluminare-semna­li­zare, cat si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi va­zuti in trafic. Recomandam fo­lo­si­riea luminilor de intalnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de dru­mu­ri si a celor de ceata in conditii de ceata densa; pastrati in mers o dis­tan­ta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.