Nici o personalitate politica nationala nu a raspuns invitatiei de a veni la Sibiu.

Alaturi de ministrii de Cultura din toate tarile Uniunii Europene, presedintele Traian Basescu si intregul guvern al premierului Calin Popescu Tariceanu au primit invitatia de a sarbatori in Piata Mare din Sibiu. Dupa ce au participat la inaugurarea din 2007, iar de-a lungul anului au intrat in lumina reflectoarelor pentru vizitele „culturale", cei mai importanti politicieni nu au mai dat atentie finalului Capitalei Culturale Europene. Nici macar din partea Ministerului Culturii nu a participat vreun reprezentant.

Primarul Klaus Johannis si François Bildgen, ministrul Culturii al Marelui Ducat de Luxemburg, au fost singurii care au salutat sibienii si miile de turisti veniti pentru unul dintre cele mai scumpe Revelioane din Romania. „Va felicit si va multumesc pentru ajutorul pe care l-ati adus fiecare in parte pentru reusita acestui proiect urias in care a fost implicat Sibiul. Fiecare in felul sau si-a adus contributia si iata deci ca acum, la final, putem spune ca am reusit!", a multumit primarul Sibiului oamenilor adunati in Piata Mare la miezul noptii.

Spectacolul a fost deschis de trupa Prodigy, reprogramata dupa ce nu a putut ajunge la Sibiu pe 30 decembrie. In stilul lor propriu, englezii au facut multimea sa sara, au injurat si i-au scuipat pe cei aflati in primul rind. Spre dezamagirea fanilor, Prodigy nu au revenit pe scena pentru nici un minut de bis.

Dupa un recital al germanilor de la Reamonn, trecerea in noul an a fost marcata de compania Groupe F. Francezii au sustinut un spectacol pirotehnic impresionant ce a combinat muzica moderna cu efecte luminoase si artificii care au explodat pe cerul Sibiului. In prima ora din noul an, pe scena din Sibiu au urcat artistii suedezi de la Europe care si-au incheiat concertul cu hitul „The Final Countdown", urmat de focuri de artificii in jurul orei doua noaptea.