Cercetatorii de la o universitate americana au creat masina care poate citi si dezvalui cele mai intime ganduri ale omului, potrivit unui studiu publicat in PLoS ONE si preluat de dailymail.co.uk. Utilizand un tomograf cu rezonanta magnetica sofistic
Cercetatorii de la o universitate americana au creat masina care poate citi si dezvalui cele mai intime ganduri ale omului, potrivit unui studiu publicat in PLoS ONE si preluat de dailymail.co.uk. Utilizand un tomograf cu rezonanta magnetica sofisticat, cercetatorii au analizat modul in care creierul reactioneaza la vederea reprezentarilor grafice ale unor cladiri si unelte. Specialistii au utilizat apoi un program de computer pentru a afla daca persoana s-a gandit la o unealta sau o cladire. Analiza a dat rezultate corecte in proportie de 97%, dar cercetatorii au mers mai departe, dorind sa arate ca pot face diferenta dintre doua obiecte similare, precum doua unelte, si au reusit acest lucru cu aproape aceeasi precizie. Este pentru prima data cand aceasta tehnica a fost reglata pentru a se face distinctia intre doua obiecte similare. Desi in prezent are o capacitate limitata, identificand doar ganduri asociate unor imagini simple, cercetatorii sunt increzatori in faptul ca in curand dispozitivul lor va putea ghici chiar ganduri asociate unor cuvinte sau propozitii. Tehnica poate avea aplicatii medicale, oferind explicatii valoroase pentru boli precum autismul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.