Pilotul roman care bate la usile paddock-urilor din Formula 1 spera sa accelereze bine in Formula 3 in 2008.



Marinescu (prim-plan) a facut deja
cunostinta cu circuitul de Formula 3 Pilotul roman Mihai Marinescu are 18
Pilotul roman care bate la usile paddock-urilor din Formula 1 spera sa accelereze bine in Formula 3 in 2008.



Marinescu (prim-plan) a facut deja
cunostinta cu circuitul de Formula 3 Pilotul roman Mihai Marinescu are 18 ani si a facut pasul spre Formula 3, anticamera Formulei 1, dupa citeva sezoane in care a confirmat in Formula Renault, atragind atentia unor importante echipe europene. Pina pe 21 decembrie el a tot testat pe circuitele auto ale batrinului continent, dar sarbatorile de iarna l-au gasit acasa, la Brasov, alaturi de familie. Despre adaptarea la noua masina, circuite si perspective, Mihai ne-a vorbit in citeva cuvinte: In ce consta, din punct de vedere psihic, dar si al mecanicii masinii, diferenta dintre Formula Renault si Formula 3?

Masina Formula 3 este mai rapida decit monopostul Renault, ceea ce face ca toate acceleratiile si fortele sa fie mai mari. E mai solicitanta din punct de vedere fizic. Psihic nu este nici o diferenta.

Care sint conditiile atmosferice pe care le preferi in conditii de concurs?

Conditiile in care, la finalul cursei, pista este uda de la sampanie. In rest nu conteaza.

Care este circuitul tau favorit si ce te atrage la el?

Spa Francorchamps, pentru complexitate. In plus, amplasamentul pistei este superb, la Spa Francorchamps te poti concentra pe ce ai de facut, atmosfera este calma si placuta.

Care ar fi plusurile si minusurile dupa sesiunile de teste efectuate in aceasta iarna?

Plusul este experienta acumulata pe Formula 3, minusul este faptul ca nu am putut testa suficient. As fi vrut sa rulez cu monopostul Formulei 3 mai mult, sa lucrez mai mult cu el, dar nu a fost posibil.

Este circuitul de la Casa Poporului pretabil pentru organizarea in continuare a unor curse, dupa criticile aduse chiar de catre piloti in aceasta primavara?

In opinia mea, da. Circuitul de la Bucuresti, ca si circuit stradal, este foarte bine facut. Eu m-am simtit bine la Bucuresti in 2007, cind am si reusit sa urc pe podium in GT3.

Stilul carui pilot de Formula 1 crezi ca ti se potriveste cel mai mult?

Imi place Robert Kubica, este calm, rapid si eficient.

In cit timp crezi ca ai putea sa faci pasul spre Marele Circ?

Nu pot da un termen, eu imi doresc sa ajung cit mai repede, dar totul depinde de sansa.

Ce astepti de la 2008?

Sa obtin confirmarea internationala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.