Scotland Yard a trimis o echipa de cinci anchetatori in Pakistan pentru a investiga imprejurarile in care Benazir Bhutto a fost asasinata la sfarsitul lui decembrie. Decizia politiei britanice a fost luata dupa ce presedintele pakistanez, Pervez Mush
Scotland Yard a trimis o echipa de cinci anchetatori in Pakistan pentru a investiga imprejurarile in care Benazir Bhutto a fost asasinata la sfarsitul lui decembrie. Decizia politiei britanice a fost luata dupa ce presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a anuntat ca Londra se va implica in ancheta la cererea autoritatilor de la Islamabad. Statele Unite au apreciat gestul autoritatilor pakistaneze de a solicita ajutorul Scotland Yardului, ai carei agenti vor coordona in­ves­tigatia pakistaneza. Departamentul de Stat a anuntat ca SUA sunt dispuse sa-i asiste pe investigatori in cadrul acestei anchete.   MUSHARRAF, DEMISIA! Intre timp, intr-un raport dat pu­blicitatii la Bruxelles se arata ca armata pakistaneza ar trebui sa-i ceara presedintelui Musharraf, aflat la putere din 1999, sa demisioneze in urmatoarele doua luni din cauza degradarii situatiei din tara sa dupa asasinarea lui Bhutto. "Daca Musharraf refuza sa demisioneze de bunavoie, interesul autoritatilor militare, singurul sau bastion de sprijin, este sa se distanteze de fostul lor comandant, inainte ca acesta sa devina tinta ostilitatilor pu­blice", sustine Robert Templer, directorul de programe pentru Asia din cadrul Grupului International de Criza (ICG). Potrivit unui comunicat al ICG, citat de Reuters, Templer apreciaza ca Statele Unite ar trebui sa se implice mai mult, mai ales incurajandu-l pe generalul pa­kistanez Ashfaq Pervez Kayani, seful Statului Major si unul dintre cei mai apropiati oameni ai liderului pakistanez, "sa protejeze abilitatea sa de a continua sa serveasca Pakistanul, prin a-l convinge pe Musharraf sa demisioneze in interesul reconcilierii nationale". Raportul ICG insista ca interimatul ar trebui predat imediat presedintelui Senatului, Mohammadmian Soomro, care, la randul lui, ar trebui sa numeasca un lider al Guvernului in urma consul­tarilor cu toate partidele politice, pentru a pregati procesul electoral.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.