In Moscova, Gazprom are un sediu impunator,care releva imensa putere financiara a companiei Gigantul petrolier rus Gazprom vrea sa cumpere un pachet majoritar din actiunile companiei nationale sirbe de titei Naftna Industrija Srbije (N


In Moscova, Gazprom are un sediu impunator,care releva imensa putere financiara a companiei Gigantul petrolier rus Gazprom vrea sa cumpere un pachet majoritar din actiunile companiei nationale sirbe de titei Naftna Industrija Srbije (NIS). Grupul rusesc e dispus sa plateasca intre 400 si 500 de milioane de euro pentru 51% din actiunile NIS. In plus, Gazprom a promis sa mai investeasca inca 500 de milioane de euro in compania sirba, pina in 2012. Oferta Moscovei a divizat guvernul de la Belgrad. Pe de o parte, el trebuie sa negocieze o intelegere cit mai avantajoasa. Pe de alta parte, unii politicieni au lansat insa semnale de alarma cu privire la sprijinul acordat de Kremlin companiei Gazprom. Printre grupurile interesate de pachetul majoritar NIS se mai numara MOL din Ungaria si OMV din Austria. Pentru a-si face oferta cit mai atractiva insa, Gazprom a promis ca, dupa achizitie, va include Serbia pe traseul conductei petroliere de sud, care va face legatura intre Rusia si UE, prin Marea Neagra. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.