Europarlamentarii romani care au fost si membri ai Legislativului de la Bucuresti au avut un termen de 15 zile de la data incetarii activitatii pentru a-si depune declaratiile de avere si de interese pentru finalul mandatului. Multi dintre ei nua au
Europarlamentarii romani care au fost si membri ai Legislativului de la Bucuresti au avut un termen de 15 zile de la data incetarii activitatii pentru a-si depune declaratiile de avere si de interese pentru finalul mandatului. Multi dintre ei nua au respectat insa aceasta perioada. Nedepunerea declaratiei in termenele prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei si declansarea din oficiu a procedurii de control. Dintre deputati, primul care si-a anuntat demisia ca urmare a ocuparii unui mandat de europarlamentar a fost liberalul Cristian Busoi, pe 29 noiembrie 2007, dar nu si-a depus declaratia de avere, ultimul document de acest gen postat de site-ul Camerei Deputatilor datand de la finalul lui 2006. Pe 30 noiembrie sunt consemnati demisionati Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi, Marian Jean Marinescu, toti de la PD, Daciana Sarbu (PSD) si Adina Valean (PNL).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.