O editie revizuita a celor 35 de sonate pentru pian apartinand compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost publicata de un profesor de muzica de la Universitatea din Manchester, dupa zece ani de cercetare, informeaza mancherstereveningnews.co.u
O editie revizuita a celor 35 de sonate pentru pian apartinand compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost publicata de un profesor de muzica de la Universitatea din Manchester, dupa zece ani de cercetare, informeaza mancherstereveningnews.co.uk. Lucrarea profesorului Barry Cooper cuprinde trei volume si un comentariu de 150.000 de cuvinte si a fost realizata pentru Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM). Cu toate ca cele mai multe editii publicate includ doar 32 de sonate, colectia profesorului de muzica cuprinde alte trei compozitii scrise de Beethoven la varsta de 12 ani. Cooper a studiat cele 35 de sonate pentru pian timp de zece ani si crede ca editia publicata este cea completa. "Ceea ce am facut a fost sa reproduc ce a scris Beethoven si ceea ce a vrut sa scrie cu mult mai multa acuratete decat in editiile precedente", a declarat profesorul Cooper. "Nu am vrut sa omit aceste opere, intrucat sunt compozitii integrale", a mai precizat Cooper. "Noua editie a sonatelor pentru pian compuse de Beethoven este un punct de reper pentru istoria muzicii si a editarii. Cercetarii minutioase a profesorului Cooper i se adauga comentariile sale practice si deosebit de valoroase in ceea ce priveste interpretarea", a mai spus Leslie East, directorul executiv de editare al ABRSM.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.