Dolarul a scazut in prima zi de tranzactionare a noului an cu 0,5% fata de euro, in contextul in care investitorii considera ca evolutia economiei americane va confirma nevoia unei noi reduceri a dobanzii de politica monetara, relateaza Reuters, cita
Dolarul a scazut in prima zi de tranzactionare a noului an cu 0,5% fata de euro, in contextul in care investitorii considera ca evolutia economiei americane va confirma nevoia unei noi reduceri a dobanzii de politica monetara, relateaza Reuters, citata de NewsIn. Cu toate ca statisticile vanzarilor de locuinte din Statele Unite publicate luni au depasit estimarile, nu au reusit sa schimbe ideea unei incetiniri a celei mai mari economii din lume, consolidata de rapoartele slabe ale vanzarilor de locuinte noi si ale comenzilor de bunuri durabile. In ultima sedinta de tranzactionare din 2007, probabilitatea reducerii in ianuarie a dobanzii de politica monetara la 4,00%, de catre Federal Reserve, era de 96%. In fata unui cos al principalelor valute, dolarul a coborat cu 0,32%, la 76,397 puncte, dupa ce a inregistrat in 2007 cea mai slaba performanta, scazand cu 8,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.