Conducerea ORDA este acuzata de procurorii DNA fiindca a anulat licitatia prin care Imprimeria Nationala promitea 15 milioane de holograme la un pret total de 200.000 de lei si a atribuit contractul direct unei firme private, pentru 708.000 de lei.DNA cerceteaza „contrafacerile" de la ORDA Anchetatorii DNA i-au pus sub urmarire penala pe sefii Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor - Rodica Parvu (director general), Eugen Vasiliu (director adjunct) si Laurentiu Oprea (sef de directie) pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Obiectul dosarului il reprezinta licitatia din 14 noiembrie 2005, prin care ORDA urma sa achizitioneze 15 milioane de holograme pentru CD-uri si casete audio. Cistigatoare a fost declarata Imprimeria Nationala, care si-a oferit serviciile pentru un pret total de 200.000 de lei. Eugen Vasiliu sustine ca Imprimeria a refuzat sa semneze contractul din cauza punctului care prevedea rezilierea contractului in cazul nelivrarii la timp a comenzii. Imprimeria a cerut ca eventuala intirziere sa fie sanctionata mai intii prin penalizari si apoi prin rezilierea contractului.

„Ne aflam in luna decembrie, urmau sarbatorile si aveam nevoie de holograme. Era clar ca Imprimeria stia ca nu le putea furniza la timp", ne-a declarat Vasiliu.

Dupa ce s-au consultat cu Ministerul Culturii si cu Agentia Nationala de Monitorizare a Achizitiilor Publice, sefii ORDA au anulat licitatia si au dat contractul, prin incredintare directa, firmei Eutron. „Pina atunci lucraseram cu ei si aveau deja matritele, asa ca puteau raspunde imediat comenzii", ne-a explicat Vasiliu.

Contractul cu Eutron a fost insa de trei ori mai scump, suma totala depasind 700.000 de lei, comparativ cu cele doar doua sute de mii, cit ceruse Imprimeria.