Vanzarea in perioada ce va urma a unor participatii din cateva companii de stat va aduce Cehiei castiguri intre 5,5 si 11,8 miliarde dolari, a declarat un inalt oficial guvernamental ceh, conform site-ului Aktualne.cz, citat de Reuters si preluat de
Vanzarea in perioada ce va urma a unor participatii din cateva companii de stat va aduce Cehiei castiguri intre 5,5 si 11,8 miliarde dolari, a declarat un inalt oficial guvernamental ceh, conform site-ului Aktualne.cz, citat de Reuters si preluat de NewsIn. Ministrul adjunct de Finante, Ivan Fuksa, a declarat, intr-un interviu pentru site-ul mentionat, ca aceasta cifra este insa o estimare personala. Ivan Fuksa a mentionat firma de inginerie Skodaexport, compania de aeronautica Czech Airline, operatorul aeroportului din Praga, Letiste Praha, producatorul de bere Budejovicky Budvar, precum si Posta si Caile Ferate, la care se adauga si 7% din grupul energetic CEZ, printre companiile din care statul va vinde participatii. “Nu exista insa nicio analiza in acest sens. De exemplu, exista inca discutii privind ce parte a Postei ar putea si ar trebui sa fie privatizata. Foarte mult va depinde de aceste discutii si momentul ales pentru efectuarea vanzarilor”, a declarat Fuksa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.