Revenita la un turneu final dupa o pauza de opt ani, nationala Romaniei va disputa cele trei partide din grupa pe teritoriul Elvetiei.

Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este turneul final al Campionatului European, care urm
Revenita la un turneu final dupa o pauza de opt ani, nationala Romaniei va disputa cele trei partide din grupa pe teritoriul Elvetiei.

Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este turneul final al Campionatului European, care urmeaza sa aiba loc intre 7 si 29 iunie in Austria si Elvetia.


ARENE. Dupa un model deja experimentat cu succes in trecut, Euro 2008 se va disputa in doua tari. Cele 31 de meciuri vor avea loc la Basel, Berna, Geneva si Zürich (Elvetia), in timp ce partea austriaca s-a oprit la Viena, Salzburg, Innsbruck si Klagenfurt. Finala competitiei va avea loc pe stadionul vienez Ernst Happel, arena de 5 stele, cu o capacitate de 50.000 de locuri, toate acoperite. De altfel, stadionul a gazduit numeroase finale de competitii internationale, inclusiv finala Ligii Campionilor, in editia a€™94/a€™95.


Nationala Romaniei va disputa cele trei partide din cadrul grupei numai pe teritoriul Elvetiei. Primele doua partide, cu Franta (9 iunie) si cu Italia (13 iunie), vor avea loc la Zürich, pentru ca ultimul meci din grupa, contra Olandei, sa fie programat la Berna. Stadionul Letzigrund are o capacitate de 30.000 de spectatori, fiind locul unde isi disputa FC Zürich partidele de pe teren propriu. La Berna, unde vom intalni mai vechea noastra cunostinta Olanda, meciul va avea loc pe Wankdorf Stadium. Renovat in urma cu doi ani si jumatate, acesta are o istorie bogata in spate, dupa ce a gazduit o finala de Campionat Mondial in 1954, cand Germania s-a impus in fata Ungariei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.