Ca urmare a reducerii in intensitate a ninsorii, autoritatile municipale au decis, joi dupa-amiaza, ca deszapezirea sa continue fara a mai recurge la inchiderea circulatiei pe arterele principale ale Capitalei.

Anterior, autoritatile dispu
Ca urmare a reducerii in intensitate a ninsorii, autoritatile municipale au decis, joi dupa-amiaza, ca deszapezirea sa continue fara a mai recurge la inchiderea circulatiei pe arterele principale ale Capitalei.

Anterior, autoritatile dispusesera ca firmele de deszapezire, impreuna cu Brigada de Politie Rutiera, sa opreasca circulatia pe bulevardele principale, artera cu artera, astfel incat acestea sa fie curatate de zapada.

Ulterior, Primaria Bucuresti a comunicat ca a cerut societatilor de salubrizare sa intervina pentru deszapezire cu tot parcul de utilaje pe care il au la dispozitie (460 utilaje) pe toate strazile, inclusiv pe cele secundare.

"Deoarece la aceasta ora circulatia rutiera in Bucuresti nu este foarte intensa, societatile de deszapezire vor lucra sub trafic si vor actiona in sistem «baterie» cu doua-trei pluguri care inlatura zapada de pe carosabil unul in spatele celuilalt, urmate de un utilaj care imprastie solutia antiinghet", a adaugat sursa citata.

Autoritatile municipale fac apel la cetatenii orasului sa nu lase aututurismele pe arterele de circulatie, astfel incant acestea sa nu se blocheze.

Viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu declara, dimineata, ca, in urma ninsorii care a inceput sa cada din noaptea precedenta si a viscolului, se circula anevoios pe toate arterele principale, existand situatii in care pe strazile secundare ale sectoarelor nu s-a circulat deloc.

Dupa incheierea sedintei Comandamentului de Deszapezire si Combatere a Poleiului al Municipiului Bucuresti, Murgeanu a spus ca a purtat discutii cu primarii de sectoare pentru ca acestia sa dispuna membrilor corpurilor de control sa efectueze verificari si sa aplice amenzi in cazul in care trotuarele nu sunt deszapezite, pentru ca macar circulatia pietonilor sa fie rezolvata. De asemenea, primarilor li s-a cerut sa intervina pentru deszapezirea strazilor secundare.

De asemenea, pentru imbunatatirea traficului pietonal in aceasta perioada, Primaria Municipiului Bucuresti reamintit, printr-un comunicat, obligatiile persoanelor fizice si juridice pe timp de iarna, stabilite prin HCGMB 147/2005, potrivit careia "Persoanele fizice si juridice au obligatia ca pe timp de iarna sa curete zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme sau curtilor si terenurilor detinute."

Referitor la circulatia mijloacelor de trasport in comun, RATB are in functiune o mie de autobuze, 361 tramvaie si 224 troleibuze. De asemenea, METROREX a luat decizia introducerii in circulatia a altor cinci trenuri de metrou.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.