CFR Cluj si Steaua s-au miscat cel mai bine pe piata transferurilor de sarbatori, marind numarul jucatorilor straini cu inca sapte. In tot acest timp, Rapid si Dinamo au stat inca in expectativa.Duelurile internationale dintre Nicolita
si Dorsin se repeta si in Liga I Sarbatorile nu i-au tinut prea departe de fotbal pe presedintii din Liga I. Asa cum au anuntat inca dinaintea pauzei, cei mai activi pe piata transferurilor au fost cei de la Steaua si de la CFR Cluj. Avind acelasi obiectiv - titlul -, dar cu posibilitati diferite, ros-albastrii si ardelenii tin pasul la intarirea loturilor. Revenirile lui Mirel Radoi, Mihaita Plesan si Sorin Ghionea sint, de fapt, cele mai importante „transferuri", spun insisi stelistii, insa patronul Gigi Becali a confirmat chiar in seara de Revelion aducerea in Ghencea a ultimilor trei jucatori. Pe linga Habib Habibou, imprumutat cu 500.000 de euro de la Charleroi, in Ghencea au mai fost cooptati internationalul de tineret argentinian Armenteros, de la echipa a doua a lui FC Sevilla, brazilianul William, de la echipa japoneza Vegalta Sendai, si inca un jucator tinut deocamdata secret. Nici CFR Cluj nu se lasa mai prejos. Ardelenii au in lot nu mai putin de 22 de stranieri, dupa ce au fost transferati suedezul Dorsin, acontat inca din toamna, si argentinienii Diego Ruiz si Dubarbier. „Am facut trei transferuri de marca si o sa urmeze si altele. Al patrulea transfer este finalizat, dar nu pot sa spun nimic mai mult, iar cu cel de-al cincilea jucator inca se negociaza si nu este nimic sigur", spune presedintele Iuliu Muresan, care va anunta cea mai importanta mutare a anului pe 7 ianuarie. Mari sanse sa ajunga in Gruia le are atacantul lui Sahtior Donetk, italianul Cristiano Lucarelli, insa oficialii clujeni nu au abandonat nici varianta Hirschfeld, portarul lui Rosenborg.

Fara vreo achizitie la activ, Dinamo pregateste strategii pe termen lung - aducerea lui Razvan Lucescu pe banca tehnica -, insa tinta principala ramine Lucescu senior. Dupa ce a anuntat ca la anul va renunta la antrenorat, Mircea Lucescu ar putea deveni actionar in Groapa, in pofida interesului pe care patronul Stelei, Gigi Becali, l-a manifestat in ultimul timp fata de actualul tehnician al lui Sahtior.

Cu acest lucru nu este de acord patronul giulestenilor, George Copos, care sustine ca Mircea Lucescu nu va ajunge la rivalele Steaua si Dinamo, cel putin in urmatorii 50 de ani. „Cit timp voi trai eu, si voi mai trai inca 50 de ani, Mircea Lucescu nu va merge niciodata la Dinamo sau la Steaua", este convins Copos. Nici Rapid nu a adus inca elemente noi in lotul lui Rednic, pe care-l considera cel mai important transfer al anului trecut.