Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, cetatenii romani pot calatori in Ucraina fara vize, iar de la aceeasi data intra in vigoare Acordul dintre Ucraina si UE cu privire la simplificarea procedurii de acor
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, cetatenii romani pot calatori in Ucraina fara vize, iar de la aceeasi data intra in vigoare Acordul dintre Ucraina si UE cu privire la simplificarea procedurii de acordare a vizelor, informeaza un comunicat.Ucraina a decis sa renunte la vizele pentru cetatenii romani si bulgari, ale caror tari au devenit membre ale Uniunii Europene in urma cu un an. Decizia a fost luata de Guvernul de la Kiev la 26 decembrie si publicata vineri pe site-ul sau oficial. Ridicarea vizelor pentru romani si bulgari era un subiect de controversa intre Ucraina si UE. In 2005, dupa alegerea presedintelui prooccidental Viktor Iuscenko, Kievul a ridicat unilateral vizele pentru cetatenii UE si alte cateva tari, printre care Statele Unite. In 2007, Bruxelles-ul a cerut ucrainenilor sa ridice vizele si pentru cetatenii romani si bulgari, dupa aderarea tarilor lor la UE. Ucraina a refuzat in prima faza, argumentand ca ridicarea vizelor este un act de bunavointa din partea sa si nu o obligatie. Kievul a cedat cererii UE &i circ;n cele din urma, dar guvernul lui Viktor Ianukovici, considerat prorus, a conditionat in noiembrie ridicarea vizelor pentru cele doua tari de incheierea anul acesta a unui acord privind simplificarea regimului de vize europene pentru ucraineni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.