Hillary Clinton va castiga alegerile prezidentiale din Statele Unite, petrolul va depasi pragul de 100 de dolari barilul, iar economica americana va evita o recesiune economica in 2008, prognozeaza Financial Times in ajunul Anului Nou, transmite AFP
Hillary Clinton va castiga alegerile prezidentiale din Statele Unite, petrolul va depasi pragul de 100 de dolari barilul, iar economica americana va evita o recesiune economica in 2008, prognozeaza Financial Times in ajunul Anului Nou, transmite AFP. Cotidianul financiar britanic considera ca Pervez Musharraf are mai putin de 50% sanse de a mai fi presedinte al Pakistanului si in 2008, iar Vladimir Putin, chiar daca "nu va fi in pozitia de a deveni un dictator" isi va pastra "puterea reala" la Moscova.
Specialistii de la Financial Times au prezis anul trecut alegerea lui Nicolas Sarkozy la conducerea Frantei, criza de pe piata creditelor din Statele Unite, precum si emergenta lui Barack Obama pe scena politica americana.In ceea ce-l priveste pe Sarkozy, potrivit editiei electronice a cotidianului britanic, acesta seamana cu un om care incearca sa aprinda chibritul intr-un depozit cu artificii. Serviciile civile, universitatile si periferiile sunt si ele inflamabile, avertizeaza cotidianul.Vor fi o multime de explozii sociale in 2008, dar niciuna nu-i va fi fatala presedintelui francez, conchide cotidianul.

SUA trebuie sa cada la pace cu Iranul
Irakul deja nu mai poate fi considerat un stat unitar. In cel mai bun caz, va avea un guvern central slab al carui rol primar va fi sa aloce veniturile din petrol pe baze prestabilite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.