Presedintele kazah, Nursultan Nazarbayev, a chemat sefii celor sase companii petroliere straine ce controleaza proiectul de dezvoltare al campului petrolier Kasagan la o intalnire in data de 11 ianuarie, a anuntat luni cotidianul Wall Street Journal
Presedintele kazah, Nursultan Nazarbayev, a chemat sefii celor sase companii petroliere straine ce controleaza proiectul de dezvoltare al campului petrolier Kasagan la o intalnire in data de 11 ianuarie, a anuntat luni cotidianul Wall Street Journal, citat de Reuters.Cotidianul de afaceri a precizat ca a intrat in posesia unei scrisori trimise de oficialitati kazahe pentru a debloca negocierile si pentru a ajunge la un consens privind activitatea de dezvoltare a zacamantului petrolier. Initial, exploatarea acestui zacamant trebuia sa demareze in 2005, insa a fost amanata pana in 2010. Costurile dezvoltarii proiectului au urcat pana la 136 miliarde dolari, cu mult peste suma stabilita initial, de 56 miliarde dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.