Pretul petrolului si cel al aurului s-au mentinut luni aproape de un nivel record. Indicii bursieri din intreaga lume au scazut pe fondul instabilitatii politice din Pakistan si volumele de tranzactionare au fost reduse in ultima zi din 2007, relate
Pretul petrolului si cel al aurului s-au mentinut luni aproape de un nivel record. Indicii bursieri din intreaga lume au scazut pe fondul instabilitatii politice din Pakistan si volumele de tranzactionare au fost reduse in ultima zi din 2007, relateaza Reuters. Pietele din Japonia, Coreea de Sud, China, Germania si Italia au fost inchise, in timp ce in Londra si in Paris programul de tranzactionare a fost redus, insa actiunile din Pakistan au scazut cu aproape 5%, pana la cel mai mic nivel din ultimele trei saptamani, o prima reactie la asasinarea liderului opozitiei Benazir Bhutto, a carei moarte a adus tara in stare de criza.Criza i-a determinat pe investitori sa caute refugiu in active sigure, precum metalele pretioase, in timp ce yenul este sustinut de faptul ca investitorii evita riscul in perioada sarbatorilor.In Europa, indicele FTSEurofirst 300 a fost mai slab, in timp ce indicele britanic FTSE 100 si cel francez CAC 40 au scazut cu aproximativ 0,3%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.