Gigi Becali a reusit pe parcursul anului 2007 sa se intreaca in declaratii contradictorii. Fara sa vrea, de cele mai multe ori a lovit in echipa pe care o patroneaza. Antrenori, jucatori si alti colaboratori au avut de suferit in urma afirmatiilor f
Gigi Becali a reusit pe parcursul anului 2007 sa se intreaca in declaratii contradictorii. Fara sa vrea, de cele mai multe ori a lovit in echipa pe care o patroneaza. Antrenori, jucatori si alti colaboratori au avut de suferit in urma afirmatiilor facute de Becali.

Episodul 1:
In ianuarie 2007, Becali spunea despre preparatorul fizic al echipei Steaua, Fernando Hippoliti, ca nu are nici o vina pentru accidentarile jucatorilor. “Oprita stim cum s-a accidentat, Andrey a avut ghinionul ala, singura accidentare adevarata e a lui Dica. Se vorbeste ca de ce atatea accidentari, fabulatii... La Dica poti sa spui ca este o accidentare dubioasa, a cazut... in rest, ce accidentare mai e iesita din comun? Nesu stim cum s-a accidentat, sa-i multumim lui Dumnezeu ca nu i-a rupt piciorul nenorocitul ala. Ca sunt preparatori italieni, tot felul de speculatii, de tampenii... Normal ca sunt multi contra Stelei, iar cei cu mentalitate comunista sunt cei mai periculosi, se pricep cel mai bine la intoxicare si manipulare", spunea Becali. Dupa numai doua luni, Hippoliti a fost concediat, fiind gasit vinovat pentru accidentaril e stelistilor. “Cert este ca prima masura este aceea ca preparatorul fizic va fi dat afara de azi. Nu numai de accidentari este vorba, ci jocul e lent, nu mai este jocul ala rapid, este ceva pornind si de la preparatorul fizic. Apoi mi-am pus doua semne de intrebare: Iacob s-a accidentat la genunchi nelovindu-l nimeni, iar Dica a sarit la cap si cand a aterizat s-a accidentat. Inseamna ca e ceva!", spunea Becali.

Episodul 2:
Gigi Becali a fost incantat de achizitionarea brazilianului Elton Xavier, despre care spunea ca are "o sclipire de geniu". "Foarte talentat Elton, mi-a placut, dar poate chiar si mai mult. Le-am spus jucatorilor: 'Aveti grija - Elton era si el acolo, nu intelegea saracu' - vi l-am adus pe baiatul asta, e foarte subtil, o sa va faceti de ras, n-o sa va puteti tine dupa stilul lui de joc, o sa dea niste pase ideale, pe care n-o sa le simtiti. Fiti atenti cand ajunge mingea la asta. Cand e mingea la piticul asta, sa fiti concentrati, sa primiti mingea! Sunt bun psiholog? Am vazut si eu casete cu el, ce, dadeam bani asa, de prost? Nu a costat 800.000 de euro, cum s-a scris, ci 1,3 milioane de euro. Comisioane, impresari... Nu dadeam bani aiurea. Elton are o sclipire de geniu, da pasa ideala, nu da solutia simpla", spunea Becali in luna martie. Dupa numai doua luni, Becali si-a schimbat parerea: “Elton este un jucator talentat, e distractie, ne distram cu el”. Dupa inca zece zile, Gigi Becali nu mai voia “circ” la Steaua. "Sa-mi dea cineva 500.000 de euro si il dau pe Elton. Eu am nevoie sa castig, nu am nevoie de senzational. Ce-mi trebuie Elton, facem circ? Am inghitit-o, am inghitit-o! Facem caterinca, circ pe teren? Imi pare rau de baiat, dar asta este situatia”.

Episodul 3:
Latifundiarul din Pipera l-a numit pe Gheorghe Hagi antrenor principal al echipei Steaua in iunie si i-a promis postul pentru 20 de ani. “I-am zis: 'Daca vrei, semnam pentru 20 de ani, ca eu nu o sa dau niciodata un antrenor afara. Mai mult, pe Hagi, care e nasul meu, cum sa-l dau afara?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.