Cunoscutul dansator, coregraf si regizor al Operei Nationale din Bucuresti Ioan Tugearu a fost aniversat, in urma cu cateva zile, la implinirea varstei de 70 de ani. Spectacolul, regizat chiar de maestru, a adus publicului momente speciale si inedit
Cunoscutul dansator, coregraf si regizor al Operei Nationale din Bucuresti Ioan Tugearu a fost aniversat, in urma cu cateva zile, la implinirea varstei de 70 de ani. Spectacolul, regizat chiar de maestru, a adus publicului momente speciale si inedite. De la „Imblanzirea scorpiei“ la „Un tango mas“ sau „Anna Karenina“, toate au fost puse in scena si interpretate intr-o maniera unica. O surpriza de proportii a constituit-o si prezenta maestrului pe scena, in ipostaza de balerin, in „Simfonia psalmilor“. Inainte de aceasta, Tugearu a cerut publicului ingaduinta. „Lasati-ma sa dansez, mi-e atat de dor de scena“, a spus artistul cu lacrimi in ochi. Acest pasaj a fost si cel care a incheiat seara, ridicand publicul in picioare, artistul fiind indelung aplaudat. Ioan Tugearu a fost prim balerin al Operei Nationale Bucuresti din 1965, iar din 1977 a inceput sa monteze aici numeroase spectacole de balet.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.