Bancpost nu mai plateste alocatiile pentru copii

Bancpost nu va mai asigura serviciul de plata retroactiva a alocatiilor de stat pentru copiii scolari, incepand cu 18 decembrie, plata alocatiilor fiind preluata in totalitate de Posta Romana, au anuntat vineri reprezentanti ai bancii.

"Aceasta decizie a fost luata din dorinta de a evita posibile disfunctionalitati ce ar putea aparea in procesul de distributie a alocatiilor, precum si migrarea acestei activitati, in totalitate, catre CN Posta Romana", potrivit unui comunicat al Bancpost remis ROMPRES.

Plata alocatiilor lunare se facea pe carnete cec la purtator emise de Bancpost, care puteau fi onorate la oficiile postale. Alocatia de stat pentru copii scolari este de 25 de lei pe luna. (Rompres)

Pretul gazelor ingheata la inceputul anului

Pretul gazelor naturale nu va creste de la 1 ianuarie 2008, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Medias, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"Chiar daca pretul gazului din import va creste, vom face alinierea la pretul intern in asa fel incat sa nu afecteze consumatorul final si sa nu duca la marirea pretului pentru consumatorul final, de la 1 ianuarie 2008", a spus Vosganian. Acesta a anuntat ca doreste sa mentina cosul energetic dintre petrol si gaze la nivelul de crestere zero si in 2008, la fel ca in 2007. (Rompres)

Citeste si:

Salamander vine in Romania

Retailerul german de incaltaminte Salamander intentioneaza sa-si maresca cota de piata pe segmentul comertului cu produse de lux si din piele, motiv pentru care si-ar putea extinde afacerea si in Romania. Salamander este in cautarea de amplasamente centrale pentru deschiderea de noi magazine in tarile din centrul si estul Europei, a declarat CEO Salamander Austria, Martin Gartner.

Planurile de afaceri pentru Romania, Croatia si Bulgaria au fost deja schitate. Salamander apartine din aprilie 2005 grupului germano-chinez de ceasuri si bijuterii EganaGoldpfeil, un partener oficial al companiilor Joop, Esprit, Junghans, Puma si Cerruti 1881. (NewsIn)

Romania, locul unu in Uniunea Europeana la traficul aerian de pasageri

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de pasageri transportati pe calea aerului in 2006 dintre statele Uniunii Europene, cu un ritm de crestere de 35 la suta, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. In total, traficul aerian a crescut cu 4,7 la suta in UE-27 in 2006, comparativ cu anul precedent, pana la 740 de milioane pasageri.

Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Romania, cu 35 la suta, Slovacia (34 la suta), Letonia (33 la suta) si Polonia (31 la suta).