Din cauza ninsorii de ieri, zeci de masini s-au tamponat si s-a circulat cu dificultate in aproape toata tara. Meteorologii anunta ca va mai ninge pina miercuri.



Primariile de sector din Bucuresti nu scosesera
inca a
Din cauza ninsorii de ieri, zeci de masini s-au tamponat si s-a circulat cu dificultate in aproape toata tara. Meteorologii anunta ca va mai ninge pina miercuri.



Primariile de sector din Bucuresti nu scosesera
inca aseara utilajele de deszapezire Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane a anuntat ieri ca pe drumurile importante din tara s-au inregistrat zeci de accidente usoare. De vina au fost soferii care, desi aveau vizibilitate redusa, au circulat cu viteza. Meteorologii anunta alte doua zile cu ninsoare si cu temperaturi scazute, iar politistii ii sfatuiesc pe soferi, printre altele, sa nu depaseasca viteza de 50 de kilometri pe ora si sa nu faca depasiri. Numai pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti s-au produs ieri, din cauza ninsorii, 25 de tamponari intr-un interval de trei ore. S-a circulat cu dificultate si mai multe masini au iesit in decor. Vizibilitatea a fost redusa, iar carosabilul umed si extrem de alunecos si pe autostrada Bucuresti-Constanta. Aici, pina la ora 17.00, au fost doua tamponari si o alta masina a derapat pe marginea drumului.

S-a circulat cu foarte mare dificultate pe DN1, in special pe portiunea de drum Busteni-Ilfov, pe sensul de mers catre Bucuresti. Si drumurile din sudul tarii au fost afectate de ninsori si de polei. Drumul judetean 644 din judetul Olt a fost blocat. Coloanele de masini au fost blocate mai bine de o ora in apropiere de iesirea din Alexandria. Probleme au fost si pe drumurile din sudul judetului Arges.

Centrul Infotrafic din IGPR recomanda soferilor ca, atunci cind traverseaza zone unde partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, cu mizga sau cu piatra cubica umeda, sa circule cu viteza redusa care sa nu depaseasca 30 km/ora in localitati si 50 km/ora in afara acestora, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intilnire si sa evite depasirile si trecerile de pe o banda pe alta etc.

De asemenea, Politia Rutiera ii sfatuieste pe soferi sa echipeze automobilul cu pneuri corespunzatoare, sa nu bruscheze comenzile masinii, sa foloseasca antigel de calitate si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum. Operatorii de transport care detin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Soferii care au mai putin de un an vechime in conducere sint sfatuiti sa conduca in afara localitatilor cu o viteza cu 20 km/h mai mica decit cea permisa prin lege pe segmentul de drum pe care circula.

Inainte de a pleca la drum va puteti informa despre conditiile meteorologice si despre starea drumurilor apelind unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarna: 9360, 3186609 sau 3186631.

Mai ninge doua zile Ninsoarea va continua slab astazi si marti, cu precadere in sud si in sud-est, iar temperaturile se vor situa in jurul valorii de zero grade, prognozeaza meteorologii. Din cauza frigului se va depune si chiciura. Vintul va prezenta unele intensificari in Moldova, Baragan si in Dobrogea, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie (ANM). Locuitorii din centrul si din vestul tarii nu scapa de ceata persistenta. Maximele se vor incadra intre - 4 si + 4 grade Celsius, ceea ce inseamna o vreme rece pentru aceasta perioada. Minimele vor ajunge la -12 si chiar la -18 grade Celsius in depresiuni. In Bucuresti sint conditii sa mai ninga slab. Maxima nu va trece de 1 grad. Maximele negative de la munte vor fi favorabile pentru schi. Se vor inregistra - 8 grade pe Virful Toaca din Masivul Ceahlau, - 6 grade la Semenic si - 4 grade la Sinaia. Miercuri, vremea se va indrepta, meteorologii asteptindu-se ca vintul sa sufle slab, iar cerul sa se insenineze.

Va puteti informa cu privire la situatia drumurilor accesind site-ul Politiei pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.