Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, ne-a trimis la redactie un drept la replica in care tine sa precizeze ca nu a avut nici o legatura cu achizitia celor 203 masini de catre Ministerul Justitiei (MJ): „Conform legislatiei in vigoare, ministrul Justitiei, ordonator principal de credite, a delegat aceasta calitate, inca din data de 17 aprilie 2007, in baza Ordinului nr. 980, pentru toate operatiunile financiare catre secretarul de stat Katalin Barbara Kibedi", precizeaza MJ. „In ceea ce priveste intocmirea caietului de sarcini care sa corespunda cerintelor indeplinite doar de Skoda Octavia si Volkswagen, precizam ca exista pe piata automobilelor mai multe tipuri si marci de autoturisme care corespund specificatiei (cum ar fi Opel Vectra, Ford Mondeo, Renault Laguna, Volkswagen Jetta etc.). Cerintele din caietul de sarcini sint minime, nicidecum prestabilite. Lotul de masini a fost achizitionat sub pretul pietei cu aproximativ 12%".

Precizam ca, in caietul de sarcini al licitatiei, MJ a trecut o serie de cerinte rigide, cum ar fi ca lungimea masinii sa fie de minimum 4.500 de milimetri, culoarea sa fie bleumarin, scaunul dreapta pasager sa fie cu reglaj pe inaltime, sa aiba radio CD cu cel putin patru boxe.

Detaliile licitatiei pot fi citite pe www.just.ro. Din corespondenta dintre firmele concurente si MJ, se poate observa ca MJ a alcatuit „gresit" caietul de sarcini, deoarece a incadrat eronat dimensiunile masinilor. Precizam ca MJ nu a raspuns tuturor intrebarilor puse de Cotidianul. Inca nu ni s-a spus care a fost suma totala a contractului si cit a costat fiecare masina in parte, informatii care sint de interes public. (G.L.)