Grupul britanic Tesco, al treilea mare retailer la nivel mondial, a avansat o oferta de aproximativ 200 de milioane de euro pentru preluarea unei retele de 144 de magazine Plus Discount din Cehia, a relatat cotidianul Mlada fronta Dnes, preluat de Re
Grupul britanic Tesco, al treilea mare retailer la nivel mondial, a avansat o oferta de aproximativ 200 de milioane de euro pentru preluarea unei retele de 144 de magazine Plus Discount din Cehia, a relatat cotidianul Mlada fronta Dnes, preluat de Reuters si citat de Mediafax. Potrivit publicatiei cehe, Tesco a propus cel mai mare pret, fiind astfel principalul candidat pentru preluarea magazinelor Plus scoase la vanzare de grupul german Tengelmann. In Cehia, Tesco detine o retea de 93 de supermarketuri in Cehia, iar preluarea lantului Plus ar propulsa grupul britanic pe primul loc in clasamentul retailerilor prezenti pe piata ceha, cu vanzari anuale de 48 miliarde de coroane suedeze (2,71 miliarde de dolari). Pana in prezent, compania britanica si-a consolidat pozitia pe piata ceha prin achizitia mai multor hipermarketuri Carrefour, prin intermediul unui schimb de active efectuat cu grupul francez. Printre ofertantii pentru magazinele Plus din Cehia se numara si Penny Market, Interspar si Schwarz, operatorul supermarketurilor Lidl, conform Mlada fronta Dnes. Compania Plus Discount este prezenta si in Romania, cu o retea de 48 de magazine Plus. Retailerul are circa 4.100 de magazine si peste 40.000 de angajati, in Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.