Trei copii din Videle au supravietuit timp de cåteva zile aciuati pe långa gara din oras, dupa ce au fugit de „acasa“, o locuinta din cartoane. Acolo au fost gasiti de asistentii sociali, care i-au dus intr-un centru de ingri
Trei copii din Videle au supravietuit timp de cåteva zile aciuati pe långa gara din oras, dupa ce au fugit de „acasa“, o locuinta din cartoane. Acolo au fost gasiti de asistentii sociali, care i-au dus intr-un centru de ingrijire. Micutii, de 2, 6 si 9 ani, måncau din gunoaie si aveau måinile si picioarele degerate. Nici acasa nu o duceau mai bine. Tatal este mort de ceva timp, iar mama ii batea mai des decåt le dadea de måncare.

Povestea celor trei suflete abandonate a iesit la iveala zilele trecute, cand Fundatia Chad s-a trezit la usa cu micutii. Acestia au fost adusi de lucratorii de la Protectia Copilului. Fara sa dea prea multe explicatii despre copii, despre locul in care au fost gasiti sau despre parinti, asistentii sociali i-au lasat in grija fundatiei. Fane, Laura si Flori au o poveste tulburatoare. Inca in stare de soc, nu-si mai aduc aminte cum au ajuns la adapostul din Domnesti. Singurele lucruri care se cunosc sunt putinele detalii pe care le-au oferit asistentii sociali. Au fost gasiti in gara din Videle, intr-o stare deplorabila. Erau degerati de frig si nemancati. Ingrijitorii de la Fun datia Chad ne-au marturisit ca atunci cand i-au vazut pentru prima oara s-au mirat cum de au reusit sa supravietuiasca in frig si fara mancare.

Obisnuiti sa doarma in frig si sa manånce din gunoaie
Tragedia celor trei micuti a durat mai mult decat credeau asistentii sociali. Inainte de a ajunge copiii nimanui si de a considera gara propria casa, locuiau impreuna cu un alt frate mai mare si cu mama lor intr-o „casa“ de carton. „Tata a murit cand eram mai mic, l-a calcat masina si l-a omorat“, ne-a povestit cu lacrimi in ochi Fane Gheorghe Petrache, de 9 ani. Copilul isi aminteste ca odata a avut si o viata normala. Inainte locuia intr-o casa adevarata si totul era bine. Chiar cu ceva timp inainte de decesul tatalui, mama a luat actele de la casa si a vandut-o. Au fost nevoiti sa se mute cu totii in strada, sa se obisnuiasca sa indure frigul, ploaia si ninsoarea, numai printre niste cartoane. Baiatul ne-a povestit cum, dupa moartea tatalui, mama a inceput sa bea si sa lipseasca de „acasa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.