Consiliul Superior al Magistraturii  a validat, ieri, examenul pentru promovarea in functii de sefi a judecatorilor, mai putin petru presedintii de instante din Craiova. In cadrul dezbaterilor, s-a pus in discutie pozitia judecatorului Constant
Consiliul Superior al Magistraturii a validat, ieri, examenul pentru promovarea in functii de sefi a judecatorilor, mai putin petru presedintii de instante din Craiova. In cadrul dezbaterilor, s-a pus in discutie pozitia judecatorului Constantin Diaconu, de la Tribunalul Dolj, magistrat cu grad de curte de apel. Potrivit legii, din comisia de examinare, numita de CSM la propunerea Institutului National al Magistraturii, este formata din doi judecatori de la instanta suprema, doi de la curtile de apel si trei specialisti in management si organizare institutionala.

Unii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au aratat ca legea spune clar ca judecatorii trebuie sa provina de la instantele respective si nu ca au grad de instante. Concret, judecatorul Constantin Diaconu nu provine de la curtea de apel, ci de la tribunal, astfel ca nu avea calitatea de a fi in comisia de examinare. Mai mult, potrivit unor candidati, Diaconu ar fi favorizat un judecator pe care l-ar fi ajutat in realizarea proiectului de management. In urma votului de ieri, examenele pentru toate curtile de apel au fost validate, mai putin cele din raza Curt ii de Apel Craiova.

Audieri la DNA
In paralel, audierile din cazul „Lotul INM“ au continuat si ieri la DNA. Cristian Deliorga, membru al Sectiei pentru procurori a CSM, s-a prezentat la DNA sustinand ca nu a venit in vreo calitate, dupa ce seful Directiei anticoruptie a declarat ca se fac cercetari in legatura cu posibila implicare a unui membru CSM in fraudarea concursului pentru procurori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.