Proiectul noului Cod de procedura civila a fost prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa. Acest proiect va fi supus dezbaterii publice la inceputul anului urmator si are ca scop scurtarea duratei proceselor, evitarea exercitarii unor actiuni abuz
Proiectul noului Cod de procedura civila a fost prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa. Acest proiect va fi supus dezbaterii publice la inceputul anului urmator si are ca scop scurtarea duratei proceselor, evitarea exercitarii unor actiuni abuzive, nejustificare si crearea unei practici judiciare unitare. Principalele modificari constau in regandirea procedurilor in ceea ce priveste recuzarea, stramutarea, exceptia de necompetenta, citarea si nulitatea actelor de procedura si au in vedere eliminarea tergiversarii solutionarii dosarelor.

Una dintre propunerile noului proiect urmareste eficientizarea procedurii de citare si comunicare a actelor. Codul se vrea a fi unul adaptat „la noile realitati“ si prevede citarea prin posta electronica sau prin telefax, in afara metodelor „clasice“ de citare, prin agenti procedurali sau prin posta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.