Subiectele de la tezele unice au avut un grad de dificultate ce frizeaza mediocritatea. Ministerul Educatiei sustine ca acestea au fost concepute pentru lucrari semestriale, nu pentru examene de evaluare. Notele obtinute, odata trecute in catalog, n
Subiectele de la tezele unice au avut un grad de dificultate ce frizeaza mediocritatea. Ministerul Educatiei sustine ca acestea au fost concepute pentru lucrari semestriale, nu pentru examene de evaluare. Notele obtinute, odata trecute in catalog, nu pot fi contestate decat in instanta.

Eliminarea examenelor de admitere in liceu, apoi cele de la Capacitate si Testele Nationale, a dat unda verde unui experiment nou, in premiera nationala. Este vorba despre Tezele cu subiect unic, care, cu lucrarea de maine, cea de la Limba romana, se va incheia evaluarea elevilor de a VII-a si de a VIII-a pentru semestrul I. Desi, teoretic, Ministerul Educatiei recunoaste ca aceste lucrari au valoare de examen, notele obtinute intrand in calculul mediei generale pentru admiterea in liceu, subiectele de la matematica, istorie si geografie au fost sub gradul mediu de dificultate. “Subiectele au fost elaborate pentru teze semestriale, nu pentru examene de selectie. Tinta acestor lucrari a fost programa, iar materia pentru teza unica de la disciplinele matematica, istorie, geografie si romana reprezinta doar o parte din materia studiata. Mai exact, subiectele reprez inta 75% din capitolele studiate pe acest semestru. Repet inca o data, nu a fost vorba despre un examen de selectie, aceasta este problema. Prin aceste lucrari, noi luam in considerare doar nivelul de pregatire a elevului, la sfarsitul parcurgerii unei parti din materia studiata”, ne-a declarat directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, Silviu Mirescu. Dupa cum s-a observat, notele mari obtinute de elevi la matematica vor fi urmate de medii si mai mari, obtinute la istorie si geografie. De exemplu, la subiectul de istorie pentru clasa a VIII-a, elevul trebuia sa raspunda la urmatoarea intrebare de Gaga: “Numiti, pe baza textului, prima cetate cucerita de Burebista”. Iar textul suna asa: “Cucerirea a inceput cu cetatea Olbia, dupa care Burebista a integrat...”.

Nota nu poate fi desfiintata decåt juridic
“Este foarte grav ceea ce se intampla.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.