Pe continentul european va continua sa domine maximul barometric, centrat deasupra Peninsulei Scandinavice, dar ne intereseaza si depresiunea din bazinul central-estic al Marii Mediterane, cu un talveg dezvoltat spre zona Marii Negre. Interactiunea d
Pe continentul european va continua sa domine maximul barometric, centrat deasupra Peninsulei Scandinavice, dar ne intereseaza si depresiunea din bazinul central-estic al Marii Mediterane, cu un talveg dezvoltat spre zona Marii Negre. Interactiunea dintre cele doua formatiuni barice va determina aspectul vremii in Romania. Astfel, regimul termic se va situa usor sub normele climatice, dar senzatia de frig va fi resimtita chiar si in regiunile sudice la orele cand vantul va prezenta intensificari. In ceea ce priveste ninsorile, ele vor fi relativ frecvente, dar in general slabe cantitativ, asa ca nu ar trebui sa genereze probleme deosebite. (meteorolog Doina Marasoiu)   BUCURESTI Azi (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros si vor fi conditii de fulguiala. Vantul va sufla moderat. Maine (sambata): Cerul va fi mai mult noros, iar probabilitatea de a ninge este mai mare noaptea. Maxima: 2°C, iar minima: - 2°C. Poimaine (duminica): Cerul va fi temporar noros si in prima parte a zilei vor fi conditii sa ninga slab. Maxima: 1°C, iar minima: - 5°C.   La munte Azi (vineri): Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi spre seara si noaptea va ninge in Orientali. In restul zonei montane trecator vor fi fulguieli. Maine (sambata): Va ninge indeosebi ziua in Orientali, in timp ce in restul zonei montane doar izolat vor fi ninsori slabe. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Poimaine (duminica): Vremea se va mentine rece, desi temperatura aerului va creste usor. Cerul va deveni treptat variabil, iar vantul va sufla slab.   Drumetii - Valea Iadului-Meziad Traseul porneste de pe Valea Iadului, trece podul si urmareste valea in amonte. La confluenta cu paraul Valcel apare primul marcaj vizibil. Poteca larga urca lin, apoi mai accentuat, pana la o poiana situata pe creasta. De aici urmareste putin creasta impadurita, dupa care incepe sa coboare prima data mai accentuat si pe urma mai lin, pana ce ajunge intr-o poiana, de unde dupa un coboras ajunge pe firul vaii Pestera. Curand, in versantul drept se deschide o bolta uriasa. Este Pestera Meziad. Se afla la o distanta de 22 km de Beius. Pentru a ajunge la pestera trebuie urmat drumul care porneste din centrul orasului Beius spre Alesd si Borod. La Remetea se paraseste drumul principal si trebuie urmat drumul marcat cu inscriptia: Meziad 6 km, pana la indicatorul Pestera Meziad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.