Acorduri ale muzicii verdiene vor rasuna in sala de spectacole a Operei Nationale Bucuresti, sambata, 15 decembrie, incepand cu ora 18.30. Titlul propus de prima scena lirica a tarii este un magnific "Rigoletto", spectacol care se bucura de participa
Acorduri ale muzicii verdiene vor rasuna in sala de spectacole a Operei Nationale Bucuresti, sambata, 15 decembrie, incepand cu ora 18.30. Titlul propus de prima scena lirica a tarii este un magnific "Rigoletto", spectacol care se bucura de participarea extraordinara a baritonului italian Renato Bruson.


NUME DE RENUME. Apropiindu-se de implinirea a 50 de ani de cariera (inceputa in 1961, la Spoletto), Renato Bruson a devenit o personalitate unica in panorama lirica internationala. Celebrul bariton a fost prezent pe cele mai mari scene lirice ale lumii, printre care Teatrul Scala, Covent Garden, Staatsoper Viena, Metropolitan etc. Intensa sa activitate teatrala nu l-a impiedicat sa devina un fin interpret de lied, mai ales al celui italian. In cei aproape 50 de ani de cariera, a colaborat, evident, cu toti marii muzicieni ai vremii: Muti, Abbado, Giulini, Gavazzeni, Kleiber, Sinopoli, Pretre, Chailly, Chung etc. Institutii civile si muzicale din lumea intreaga i-au recunoscut meritele artistice, acordandu-i importante distinctii ("Il Cavalierato din Gran Croce della€™Ordine al Merito della Republica Italiana" si "La Commenda della€™Ordine al Merito Melitense del Sovrano Militare Ordine di Malta" etc.)

Alaturi de ilustrul bariton, pe secena vor urca indragiti solisti ai Operei bucurestene: Marius Manea (Ducele), Mihaela Stanciu (Gilda), Horia Sandu (Sparafucile), Oana Andra (Maddalena), Sidonia Nica (Giovanna), Marius Bolos (Monterone), Ion Dimieru (Marullo), Valentin Racoveanu (Borsa), Stefan Schuller (Contele Ceprano), Crina Zancu (Contesa Ceprano), Adrian Ionescu (Usierul), Ruxandra Ispas (Pajul). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, orchestra si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu.


Spectacolul este oferit de catre Viorel Catarama, Presedinte Director General al SC Elvila SA, si se doreste a deveni un eveniment traditional in repertoriul de Craciun al Operei Nationale Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.