Liderii europeni vor semna, brat la brat, unitari in diversitate, Tratatul de reform` al Uniunii Europene -Tratatul de la Lisabona. Rezultatul a peste zece ani de negocieri intense. Se vor face poze de familie, vor fi si muzici, "Oda bucuriei", d
Liderii europeni vor semna, brat la brat, unitari in diversitate, Tratatul de reform` al Uniunii Europene -Tratatul de la Lisabona. Rezultatul a peste zece ani de negocieri intense. Se vor face poze de familie, vor fi si muzici, "Oda bucuriei", drapel instelat.

"Domnule prim-ministru, ne vedem maine la 7 :40. Plecam"."Cam tarziu": "Da, cam tarziu". Lapidarul dialog avut de presedintele si prim-ministrul roman a fost de ajuns sa uneasca diversitatea celor doi protagonisti in acelasi avion, tot acolo acomodandu-se si ministrul Cioroianu, pentru un curs rapid de eticheta si ceremonie europeana si nu numai, avand in vedere prestatiile recente avute pe scena diplomatiei.

Cadru pios de semnare a documentului: m~nastirea Jeronimos. Absent de la ceremonia oficiala, prim-ministrul britanic Gordon Brown va semna imediat ce ajunge la fata locului, si nu oricum, ci in aceeasi inc`pere in care s-au petrecut evenimentele, onorat fiind numai de prezenta camerelor de luat vederi. Doar ..."punctualitatea este apanajul regilor", domul Brown fiind laburist.


{i fiindc` tot am vorbit de semnat, de bun augur pentru diplomatia roman`, avand in vedere proaspata experienta de la Roma, este faptul ca stilourile, ce vor marca fila de hartie a tratatului, vor fi personalizate si... de "Argint".

Cum numai cu tramvaiul, se poate ajunge la "Muzeul Calestilora€™a€™, unde va avea loc dineul oficial, adica, in termeni onesti, masa, dansul si felicitarile, speram a€˜a€™ca ambuteiajele in trafic sa nu diminueze pofta europeanaa€™a€™.

Semnare usoara, domnilor politicieni!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.