PODUL CALAFAT - VIDIN. Lista finala a companiilor care participa la licitatia organizata pentru construirea unui al doilea pod peste Dunare intre Bulgaria si Romania, intre Vidin si Calafat, va fi anuntata pana la sfarsitul lunii septembrie. Contra
PODUL CALAFAT - VIDIN. Lista finala a companiilor care participa la licitatia organizata pentru construirea unui al doilea pod peste Dunare intre Bulgaria si Romania, intre Vidin si Calafat, va fi anuntata pana la sfarsitul lunii septembrie. Contractul cu firma castigatoare va fi semnat in pe-rioada ianuarie-martie 2006, potrivit Mediafax, care citeaza postul national de radio din Bulgaria. Companiile care au obtinut pana in prezent acordul Ministerului Transporturilor pentru participarea la licitatie sunt cea spaniola FCC Construction, un consortiu la care participa firma germana Zublin, societatea mixta Bilfinger-Berger, firma belgiana Bessix si compania germana
Hochtief.
PROCESE. Ministerul Finantelor Publice va reprezenta Romania sau institutiile publice in fata Curtii de Arbitraj International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii, institutie care judeca in prezent acuzatiile formulate de firmele Noble Ventures si EDF impotriva Romaniei. Decizia ca Ministerul Finantelor Publice sa reprezinte Romania in procese a fost luata de Guvern, in sedinta de joi, printr-o ordonanta de urgenta. Ministerul va selecta mai multe societati profesionale civile de avocati din Romania sau strainatate, specializate in litigii internationale.
BUCURESTI - BRASOV. Realizarea tronsonului de autostrada Bucuresti-Brasov nu a fost inghetata de autoritati, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. El a spus ca primul segment pe care vor incepe lucrarile este cel de la Comarnic-Predeal. Potrivit premierului, pentru acest proiect va fi realizata o licitatie transparenta, pentru a elimina probleme de genul celor aparute in cazul companiei americane Bechtel. Fondurile pentru proiectul autostrazii pe tronsonul Comarnic-Brasov vor fi alocate de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Europeana de Investitii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.