Asociatia Municipala de Fotbal si Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti au fost evacuate, incepånd de ieri, de la Tribuna a II-a a Complexului Sportiv National „Lia Manoliu”. Mai intåi li s-a oprit caldura, ieri li s
Asociatia Municipala de Fotbal si Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti au fost evacuate, incepånd de ieri, de la Tribuna a II-a a Complexului Sportiv National „Lia Manoliu”. Mai intåi li s-a oprit caldura, ieri li s-au demontat usile si mocheta, iar de astazi li se opreste curentul electric. Conform legii, celor doua asociatii trebuia sa li se asigure un alt spatiu in care sa-si desfasoare activitatea. Cum acest lucru nu s-a intåmplat, oficialii ANS vor trimite un protest scris catre Primaria Generala a Capitalei.

Finalul meciului Romania - Albania (6-1), din preliminariile Campionatului European din Elvetia si Austria, a reprezentat momentul de start pentru demolarea si reconstructia Stadionului National. Putini mai credeau ca se va trece, cu adevarat, la fapte, dupa ce lucrarile suferisera amanare dupa amanare. Primul termen pentru inceperea reconstructiei era luna ianuarie a acestui an, dar licitatia pentru desemnarea firmei care sa darame vechea arena a fost mutata de la o saptamana la alta. Mai mult decat atat, in primavara a intervenit o noua problema. Faur SA a dat in judecata ANS, sustinand ca este deti natoarea terenului de aproximativ 50.000 de metri patrati pe care este amplasat Complexul Sportiv National “Lia Manoliu”. Cum terenului nu i se putea aduce nici o modificare atat timp cat era in litigiu, “Nationalul” a devenit scena pentru spectacole, gazduind, in mai si iulie, concertele lui George Michael si Rolling Stones. In ciuda faptului ca lucrarile nu mai pareau sa demareze, Mircea Sandu sustinea in continuare ca Romania poate organiza, la inceputul deceniului viitor, o finala de cupa europeana la fotbal. Daca firmele care lucreaza acum la “National” isi vor respecta angajamentul, inainte de 2010 vom avea o arena ultramoderna. Pretul ei se ridica la „numai” 120 milioane de euro.

Cel mai mare complex sportiv a inceput sa fie demolat insa cu demontarea scaunelor si cu... inlaturarea tuturor chiriasilor care aveau birouri la Tribuna a II-a de la vestiare. „Totul este vraiste aici. Nebunie, nu alta. Fiecare isi strange lucrurile si nu stie care incotro sa o mai apuce”, ne-a spus unul dintre cei care aveau inchiriat un imobil in aceasta locatie.

Vasile Avram: 'Avem aprobari, dar trebuie sa plecam>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.