Ministerul Sanatatii a returnat pana acum la bugetul consolidat peste 300 milioane de lei. Banii au ramas necheltuiti, desi spitalele si intregul sistem au o nevoie acuta de finantare.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a tunat si a
Ministerul Sanatatii a returnat pana acum la bugetul consolidat peste 300 milioane de lei. Banii au ramas necheltuiti, desi spitalele si intregul sistem au o nevoie acuta de finantare.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a tunat si a fulgerat marti in fata a peste 1.100 de sefi ai spitalelor, ai ASP-urilor si ai caselor de asigurari din tara. Motivul principal al dezlantuirii a fost, asa cum anticipa ziarul nostru, executia bugetara extrem de proasta pe acest an. Nicolaescu i-a amenintat pe manageri ca nu va purta singur responsabilitatea dezastrului, ci o va imparti cu cei care conduc spitalele. Furia ministrului nu i-a impresionat pe cei prezenti, care au inceput sa caste si sa converseze intre ei. In fapt, acesta este al doilea an de executie bugetara proasta sub bagheta nicolaesciana. Indiferenta celor prezenti fata de acuzatiile de indisciplina si de proasta gestionare a fondurilor aduse de ministru are o explicatie cat se poate de logica. 80 la suta dintre achizitiile de echipamente medicale au fost facute, centralizat, chiar de Ministerul Sanatatii. Contractele au fost trimise la spitale, iar banii au venit abia in noiembrie. Evident ca pe ntru instalarea aparaturii este nevoie de investitii in amenajari de sute de milioane de lei si, mai ales, de timp. In consecinta, banii pentru investitii se vor intoarce, din nou la buget. “Sumele necesare achizitiilor si amplasarii echipamenteor medicale le vom primi la anul. Pana acum, Ministerul Sanatatii a returnat la bugetul consolidat peste 300 milioane RON”, ne-a precizat dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.