Cainele tarat, saptamåna trecuta, de un taximetru pe mai multe strazi din Cluj-Napoca se afla in continuare sub supravegherea medicilor veterinari. Autorul acestei fapte nu a fost inca identificat, in schimb patru clujeni si-au manifestat dori
Cainele tarat, saptamåna trecuta, de un taximetru pe mai multe strazi din Cluj-Napoca se afla in continuare sub supravegherea medicilor veterinari. Autorul acestei fapte nu a fost inca identificat, in schimb patru clujeni si-au manifestat dorinta de a adopta patrupedul.

Prim-vicepresedintele Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA), Radu Tarmure, a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca patrupedul nu va fi dat spre adoptie pana cand acesta nu va fi reabilitat. “Inca este sub tratament la Clinica veterinara. Starea lui a fost foarte grava in momentul in care a fost gasit, iar acum se reface foarte greu. A inceput sa manance si se simte mult mai bine, dar nu putem sa-l incredintam spre adoptie pana nu vom fi siguri ca este in afara oricarui pericol”, a mai spus Tarmure. Reprezentantul FRPCA a mentionat ca dupa aparitia in presa a cazului, patru clujeni si-au manifestat dorinta de a adopta cainele. Printre cei care vor sa ingrijeasca metisul maltratat se numara si gazetarul clujean Tiberiu Farcas. “Tinand cont de situatia acestui c&ac irc;ine maltratat saptamana trecuta, m-am gandit foarte serios sa-l adopt. Eu am mai avut caini si as vrea sa am un altul.

Mi-ar placea mult sa-l am pe acest metis german pentru ca am toate conditiile sa-l intretin. Eu detin o casa cu o curte si gradina destul de mari si cred ca s-ar simti foarte bine in astfel de conditii. Sper sa mi-l incredinteze mie si pana sapamana viitoare sa fie la mine acasa”, a spus ziaristul, care a precizat ca a fost socat atunci cand a aflat prin ce a trecut patrupedul. “Am si mers la clinica unde era internat si cand l-am vazut, nu-mi venea sa cred ca un om poate avea o astfel de atitudine fata de un animal. Mi-am zis atunci ca il iau la mine clar si o sa-i pun numele Wolf”, a mai spus Farcas. Radu Tarmure a subliniat ca persoana care vrea sa adopte cainele trebuie sa ofere toate conditiile de intretinere. “Sa ofere cazare, hrana si asistenta medicala. Daca dovedeste ca are toate aceste conditii, ii vom incredinta animalul”, a mai subliniat Tarmure. Intre timp, politia continua cercetarile in vederea indentificarii autorului acestei fapte de o cruzime de nedescris. Ieri, un echipaj al politiei clujene, impreuna cu reprezentantul FRPCA si cu persoana care a surprins momentul in care catelul a fost tras dupa taximetru au trecut la reconstituirea faptei.

Se cauta vinovatul printre angajatii firmei 'Diesel>>
Conducerea firmei de taximetrie “Diesel”, careia se pare ca ar apartine taximetrul dupa care a fost tarat animalul, a demarat verificari pentru a stabili cine se face vinovat de aceasta fapta. “Reprezentantul firmei de taximetrie a declarat ca ne acorda tot sprijinul pentru a-l identifica pe faptas pentru ca nu le fac cinste oameni care apeleaza la astfel de fapte”, a marturisit Tarmure.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.