Adultii peste 60 de ani care au o conditie fizica mai buna traiesc mai mult decat cei care au o conditie fizica mai slaba, indiferent de greutatea lor corporala, arata un studiu american. Se stie ca obezitatea sau inactivitatea creste riscul unui de
Adultii peste 60 de ani care au o conditie fizica mai buna traiesc mai mult decat cei care au o conditie fizica mai slaba, indiferent de greutatea lor corporala, arata un studiu american. Se stie ca obezitatea sau inactivitatea creste riscul unui deces, cel putin la adultii de pana la 60 de ani. Este insa acest lucru adevarat si pentru cei care au depasit varsta de 60 de ani? Xuemei Sui, de la Universitatea din Carolina de Sud, din Columbia (Statele Unite), a studiat corelatiile dintre conditia fizica (in mod special cea cardiorespiratorie), greutatea corporala (indexul masa-corporala) si riscul de deces. Studiul a fost efectuat pe 2.603 subiecti care aveau o varsta de peste 60 de ani, intre anii 1979-2001. Pe parcursul celor 12 ani de monitorizare, 450 de subiecti au decedat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.