Fuziunea dintre PD si PLD produce nemultumiri la nivelul celor doua partide. Mai mult decat atat, liderii democrati si liberal-democrati au stabilit ca sondajele de opinie vor face listele in partidul rezultat din unificarea PD si PLD.

Liberal-democratul Valeriu Stoica si democratul Vasile Blaga vor conduce, in PD-L, o comisie paritara ce se va constitui pentru rezolvarea eventualelor conflicte dintre PD si PLD, la nivel local. Surse participante la negocierile din ultima saptamana au declarat, ieri, ca liderii celor doua formatiuni au luat in calcul rezolvarea neintelegerilor si a conflictelor inerente care se vor produce in perioada urmatoare, in special la nivel local, in procesul de unificarea a organizatiilor PD si PLD.

Sondajele vor face legea in PD-L
Pe de alta parte, liderii PD si PLD au decis, la negocierile privind crearea PD-L, ca toti candidatii noii formatiuni la alegerile locale si parlamentare sa fie stabiliti pe baza unor sondaje de opinie, care vor masura notorietatea si credibilitatea acestora, informeaza Mediafax. Aceste sondaje vor fi com andate in acele localitati in care exista mai multi lideri de opinie care ar putea intra in cursa electorala, atat de la PD, cat si de la PLD, decizia urmand a fi luata in functie de rezultatul cercetarii sociologice. Exista si localitati in care candidatii PD-L sunt deja cunoscuti, in conformitate cu rezultatele pe care actualii primari le-au inregistrat in timpul mandatelor. Astfel, primariile unde candidatii sunt cunoscuti sunt: Piatra Neamt (Gheorghe Stefan), sectorul 3 al Capitalei (Liviu Negoita), Cluj-Napoca (Emil Boc) , Alba Iulia (Mircea Hava), Slatina (Darius Valcov), Craiova (Antonie Solomon), sectorul 6 al Capitalei (Cristian Poteras).