Marturisirile unui romantic incurabil... Florin Chilian isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. La multi ani!


"Am trait numai dupa capul meu...""De regula faceam un sprit cu prietenii de ziua mea, dar parca anul asta nu am chef, asa ca ma ocup de relansarea primului meu album, «Iubi-Interfata la realitate», si de finalizarea lucrului la primul extras de single «Chiar daca...», mai exact de partea de video.

Cel mai drag cantec imi este si cel mai recent, «Atat de frumoasa», si-si are locul lui pe un viitor album «Raiuri de iad». Ajung eu si acolo curand.

Oameni obisnuiti... E un loc comun. Toti suntem oameni obisnuiti. Ne separa, cred, numai puterea de a ne materializa visele si norocul, e adevarat, dar tine si de cat suntem de decisi in urmarirea acelui ideal. Sunt fara doar si poate un om tare norocos. Am in jurul meu oameni puternici si frumosi. O declaratie de dragoste a fost cea mai frumoasa fraza. Poate o alta nuanta a copilariei care tine de un alt fel de amintiri. «Pana la Dumnezeu si inapoi pe jos. Atat de mult te iubesc!...». Cum sa nu faci cantece frumoase cu asa oameni in jur?!... Alte lumi, alte amintiri...

Nu regret nimic din tot ce a fost, n-as schimba nici macar o secunda. Am trait numai dupa capul meu si dupa regulile mele, asa ca... Cred ca am avut o viata perfecta, chiar daca uneori a durut teribil.

Cred ca incepe sa ma lase «caroseria». Am tras tare mult de organismul asta al meu inca din copilarie, de cand faceam sport de performanta, mai apoi carand scule la Vali Sterian si Compania de sunet... Sper sa nu fi ajuns un om mare, sper sa fi ramas inca cu idealurile de la 19 ani neatinse de confortul fetid al reusitei financiare. Sper ca nu voi ajunge vreodata sa nu mai am dileme, intrebari, vise...

Fiecare nuanta din cantecele mele se refera strict pana acum la viata mea si as putea scrie o carte din fiecare text al meu. Altfel cred ca am si scris in capul meu o carte. Se cheama «Oamenii treapta». Poate cand voi fi mai linistit sa ma asez la o masa de scris. Pana atunci exersez aici in Jurnalul National cu cele 21 de grame ale textelor publicate de voi.

De la o varsta, trecerea anilor se cheama etate, asa ca acum am si orizonturi care tin de confort. Asa ca vreau o limuzina sa-mi car oasele batrane si o casa la curte. Masina e comandata dèjá, mai astept casa... altfel, asa cum am spus, vine relansarea primului meu album, album ce a fost refuzat in 2001 de toate casele de discuri, si mai apoi urmeaza lansarea celui de-al treilea album, «Autistul». O alta definitie a mea pe social... Prea nu vreau sa renunt la sensurile intrebarii tale, legata de sensibilitate si sentimente in lumea contemporanilor, unde nu mai suntem suflete, ci numere cu o carte de identitate si un CNP."