O aeronava a aterizat, ieri, pe Aeroportul International din Timisoara, pentru a aduce in tara 140 de cetateni romani de etnie rroma, expulzati din Franta.

Rromii au venit de la Paris si au fost trimisi acasa pentru ca nu aveau acte si lo
O aeronava a aterizat, ieri, pe Aeroportul International din Timisoara, pentru a aduce in tara 140 de cetateni romani de etnie rroma, expulzati din Franta.

Rromii au venit de la Paris si au fost trimisi acasa pentru ca nu aveau acte si locuiau pe strada. La aeroport s-au aflat si reprezentanti ai Ambasadei Frantei la Bucuresti, care
au venit la Timisoara pentru a se asigura ca rromii vor pleca in siguranta catre localitatile de provenienta. Doar doi dintre acestia sunt din Timis, restul trebuie sa plece spre casele lor din Mehedinti, Dolj, Olt, Hunedoara si Caras-Severin.
Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat ca Ambasada Frantei le-a dat bani pentru a se descurca cu drumul spre casa. "Ambasada a asigurat cate 300 de euro pentru adulti si 100 de euro pentru copii, astfel incat persoanele sa aiba bani sa se descurce pana ajung acasa si isi incep activitatile in Romania", a spus prefectul. Dupa ce au aterizat si s-au facut verificarile specifice, rromii au fost urcati in doua autobuze ale regiei de transport locale si dusi la Gara de Nord. "Initial nu era prevazut nimic, francezii au crezut ca persoanele vor lua taxiuri sau autobuze.
Regia Autonoma de Transport (RATT) din Timisoara a pus la dispozitie doua autobuze spre Gara de Nord, de unde isi pot continua calatoria in localitatile de bastina", a precizat prefectul. Factura pentru transportul special pe care il face RATT va fi transmisa in Franta, la cei care i-au trimis inapoi in tara.
Circa 1.000 de romani au fost expulzati din Franta de la inceputul anului pana acum. Romanii au fost repatriati de bunavoie, in schimbul unei sume de bani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.