O masina condusa de un functionar al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti a fost implicata intr-un nou accident rutier, soldat de aceasta data cu ranirea grava a unei femei.

Incidentul vine dupa o serie de alte cazuri in care au fost imp
O masina condusa de un functionar al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti a fost implicata intr-un nou accident rutier, soldat de aceasta data cu ranirea grava a unei femei.

Incidentul vine dupa o serie de alte cazuri in care au fost implicate masini ale Corpului Diplomatic. In decembrie 2004, Teo Peter, liderul trupei Compact, si-a pierdut viata dupa ce taxiul in care se afla a fost lovit de o masina a aceleiasi ambasade a SUA.


NEATENTIE SI NEPaSARE. Accidentul s-a produs marti noapte in apropierea Parcului Herastrau si, potrivit oamenilor legii, soferul Kevin L. Sandlin a pierdut din cauza vitezei excesive controlul asupra volanului. Mai mult, americanul a refuzat testul de verificare a alcoolemiei, invocand imunitatea diplomatica. Martorii spun ca acesta avea viteza foarte mare, iar masina sa a derapat, lovind in plin autoturismul femeii accidentate. Victima a fost transportata la Spitalul Floreasca din Capitala, surse medicale declarand ca aceasta se afla momentan in afara oricarui pericol. In timp ce functionarul a fost imediat ascuns de ochii presei, la fata locului au venit sa faca cercetarea 12 agenti de circulatie, printre care si seful Politiei Rutiere. Functionarului diplomatic i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala si pentru refuzul de a-i fi testata alcoolemia.

Dupa incident, Ambasada SUA a confirmat ca Sandlin L. Kevin lucreaza ca atasat in cadrul ambasadei. Mai mult, in declaratia facuta, misiunea diplomatica a SUA "regreta profund acest accident si doreste insanatosire grabnica conducatorului celuilalt vehicul implicat in accident" si promite cooperarea cu Politia Rutiera Bucuresti si cu alte autoritati romane in derularea anchetei.


PrecedenteUn alt accident rutier in care a fost implicata o masina a Ambasadei SUA la Bucuresti a avut loc in februarie 2005. Diplomatul american a murit pe loc, dupa ce a ranit doua persoane si a avariat patru autoturisme. Accidentul a avut loc in apropierea sediului ANM. La sfarsitul lunii iunie a acestui an, o alta masina apartinand unui functionar al Ambasadei Statelor Unite a fost implicata intr-un accident rutier la Constanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.