Vecini suparati unul pe altul   O cabana construita langa gardul Muzeului Satului constituie motiv de suparare intre institutia amintita si Teatrul de Vara din Herastrau, aflat la cativa metri de constructia respectiva. Paulina Popoiu, direc
Vecini suparati unul pe altul   O cabana construita langa gardul Muzeului Satului constituie motiv de suparare intre institutia amintita si Teatrul de Vara din Herastrau, aflat la cativa metri de constructia respectiva. Paulina Popoiu, directorul muzeului, ne-a spus ca in 1992 au fost ridicate doua cabane dincolo de gardul institutiei si ca au fost folosite de Muzeu pe post de magazii. Una dintre ele a fost daramata, iar pentru cealalta s-a trimis somatie de desfiintare, valabila pana la 15 decembrie 2007. Alexandru Arsinel, directorul Teatrului "Constantin Tanase", de care apartine si gradina de vara, spune ca doreste ca aleea care desparte cele doua institutii  sa fie libera pentru accesul pompierilor, chiar daca primul spectacol in aer liber este programat in august 2008.   CINE ARE DREPTATE? Legea 422  spune ca pe o raza de cel putin 100 de metri in jurul muzeului sa nu fie nici o constructie, pentru ca, in caz de incendiu, pompierii sa aiba acces liber. In acest caz, cabana nu trebuie sa stea acolo, dar ce ne facem cu Teatrul de Vara, care ar trebui si el desfiintat conform acestei legi? Viorel Uleia, seful Serviciul Desfiintari Constructii Ilegale din cadrul Primariei Capitalei, ne-a spus ca, daca Muzeul Satului nu va desfiinta cabana, va trimite muncitori de la parcuri sa dea o mana de ajutor la demolare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.