Pentru a-si asigura un nivel acceptabil de vitamina D3 femeile din Africa si America care sunt la menopauza  au nevoie de 2.000 unitati internationale(IU), care este nivelul  consumului maxim acceptat in Europe si Statele Unite
Pentru a-si asigura un nivel acceptabil de vitamina D3 femeile din Africa si America care sunt la menopauza  au nevoie de 2.000 unitati internationale(IU), care este nivelul  consumului maxim acceptat in Europe si Statele Unite ale Americii. Datele sunt preluate dintr-un studiu aparut in "American Journal of Clinical Nutrition" Vitamina D este produsa de piele prin expunere la radiatiile ultraviolete, dar  organismul isi poate lua cantitati mici si din dieta. Insa, o pigmentare prea puternica a pielii reduce efectul radiatiilor ultraviolete, ceea ce inseamna o piele de culoare negricioasa, adica cu deficiente de vitamina D. O astfel de lipsa duce la o serie de probleme de sanatate ca rahitismul, deformarea dintilor, convulsie, slabirea organismului, incetinirea cresterii. De asemenea, cei care nu consuma suficienta Vitamina D se pot imbolnavi de cancer, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoza. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.