Organizatia tarilor Produ­­ca­toare si Exportatoa­re de Petrol (OPEC) a decis, ieri, sa nu majoreze productia de petrol. In ciuda presiunilor venite din partea marilor consumatori mondiali de energie, ministrii tarilor membre OP

Organizatia tarilor Produ­­ca­toare si Exportatoa­re de Petrol (OPEC) a decis, ieri, sa nu majoreze productia de petrol.

In ciuda presiunilor venite din partea marilor consumatori mondiali de energie, ministrii tarilor membre OPEC au declarat ca nu vad niciun motiv pentru care sa sporeasca productia intrucat cea actuala este suficienta pentru a satisface cererea in sezonul de iarna.

Cota actuala de productie se ridica la 27,25 milioane de barili pe zi. „Nu este nimic care sa justifice o sporire sau o micsorare a productiei", a afirmat ministrul pentru petrol al Arabiei Saudite, Ali al-Nuaimi, citat de AFP.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.