SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
La cei un metru si saizeci si sapte de centimetri ai sai, Vasile B. n-ar fi trebuit sa se indragosteasca decat de femei mai scunde sau cel mult de aceeasi inaltime. Totusi s-a indragostit de o femeie de un metru si optz
SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
La cei un metru si saizeci si sapte de centimetri ai sai, Vasile B. n-ar fi trebuit sa se indragosteasca decat de femei mai scunde sau cel mult de aceeasi inaltime. Totusi s-a indragostit de o femeie de un metru si optzeci si opt de centimetri. De fapt, nu s-a indragostit, ci a inceput sa simta tot felul de idei si sentimente iesite din comun. Un fel de admiratie de natura erotica pura.


Fiind exclus ca doamna cea inalta sa-i ia in serios suferinta din amor, sotia lui Vasile B. priveste situatia cu mult realism. Cu acelasi gen de realism cu care se poarta fata de Vasile B. atunci cand acesta se captuseste cu o gripa. Oricat de rea ar fi, e totusi numai o gripa. Se stie ca de gripa mor intotdeauna altii, nu cei apropiati.


Ce nu poate sa inteleaga sotia lui Vasile B. e ca barbatul ei n-are nici un motiv sa sufere. Mai mult, ca tocmai diferenta de douazeci si unu de centimetri il favorizeaza. A scapat de grija primitiva de a o cuceri pe doamna cea lunga, mandra si frumoasa. Iar ce-i interesant e ca si aceasta se poarta cu Vasile B. foarte relaxat. Altfel decat cu ceilalti barbati care ii fac curte. Barbati chipesi de un metru nouazeci, si insurati, si liberi. Dar oare sunt ei cu adevarat liberi, daca cred ca inaltimea le da dreptul, ba chiar ii obliga sa n-o lase o clipa in pace pe colega lor cea mare si din plin daruita de la Dumnezeu?


Liber cu adevarat s-o iubeasca e numai Vasile B. Nu s-o cucereasca, doar s-o iubeasca. Si sa ia ca pe niste daruri tarzii, dar cu atat mai pretioase, toate discretele ei atentii. Desi lucreaza in birouri diferite, desi e exclusa posibilitatea de a li se incrucisa drumurile de cateva ori pe zi, ea ii raspunde la salut in cele doua, trei situatii cand se vad in treacat, ca si cand ar fi prieteni vechi.


Vasile B. a fost extrem de surprins cand, fiind cu sotia si intamplandu-se sa apara in calea lor "aia mare" - cum ii spun cu admiratie sefii - , sotia i-a zis: Nu fi necajit, Vasile, ca si pe mine m-a iubit unul de un metru cincizeci. Si ce baiat de treaba era! Sa fi avut unu saizeci, parca mai mergea. Umblam eu fara tocuri, ii puneam lui talonete in pantofi si-l faceam aproape la fel de inalt cat tine.


Ce situatie fara iesire! Sa-ti aprobe sotia iubirea pentru alta femeie. Ba chiar sa-ti explice, intocmai unui medic care are de-a face cu un pacient speriat rau de o raceala usoara, ca sentimentele extraconjugale sunt permise, daca nu duc nicaieri.


Dar de ce trebuie ca dragostea sa duca undeva?, s-a intrebat Vasile B., intr-o zi cand frumoasa cea inalta a trecut pe langa el fara sa-l observe. E indragostita, i-au zis lui Vasile colegii. E moarta dupa unul de doi metri, care umbla cu o pitica. Se vorbeste ca a batut-o de a omorat-o pe pitica si acum da la politie cu subsemnata.


Ce-ai patit, Vasile, l-a intrebat sotia vazandu-l amarat, nu te mai baga in seama giganta? Mi-a trecut, a zis Vasile B. De azi inainte n-o sa mai iubesc platonic decat femei de doi metri. Macar sa fie lucrurile clare de la inceput.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.