Tocmai ce-au terminat derby-ul europarlamentarelor, aflandu-se in plin intersezon,, in asteptarea cupei de sampanie parlamentara de anul viitor, politicienii romani nu duc lipsa de oferte, preferand tactica stramoseasca a "jocului de glezne", pana se vor clarifica elementele doctrinare ale interesului, de individ si de grup.


Sa luam de exemplu formatiunea PLD Salaj. Prinsi in off-side de procesul fizico-chimic al Centrului, intr-un asiduu proces de fuzionare cu PD-ul, intru multumirea prezidentiala, membri de partid s-au regrupat rapid in jurul tehnicianului local, Gheorghe Stanciu. Strans uniti , in jurul liderului, poate prea strans, ei au reusit sa partajeze corect intregul la doi si sa se exprime procentual in 50 % sanse de-a pleca sau de-a ramane in produsul de fuzionare.

"Pana acum, plecam de la 50 la suta sanse sa mergem cu PD si tot 50 la suta sa acceptam una din oferte", a declarat liderul PLD Salaj agentiilor de presa.


Care fuziune, nu-i nici macar fuziune! " PD a inghitit" pana acum si alte formatiuni politice si ca fuziunea anuntata de Emil Boc si Theodor Stolojan nici macar nu este o fuziune, fuziunea adevarata insemnand ca ramane ori numele PD, ori numele PLD", ne zice cum sta treaba cu acronimele de partid acelasi domn Stanciu.


Nemultumirea consta in tradarea, in mod tacit, a dictonului "Fuziune, da' sa stim si noi!" "Trebuia sa ni se spuna ca se va merge pe o fuziune cu PD inca de acum o luna sau doua, dar atunci mesajul ce ne-a fost transmis arata ca se va merge pe formarea unul pol de dreapta. Eu nu vreau sa mint electoratul. Era altfel daca ni se spunea despre fuziune inainte",


Cat despre oferte... "Am fost sunat de PNL, dar si de alte partide si ni s-a propus sa trecem la ei. Deocamdata, am vorbit cu biroul nostru judetean si am decis sa vedem mai intai care e situatia finala prind fuziunea cu PD. Daca criteriile in care se va face fuziunea nu ne vor conveni, vom accepta una din propuneri.


Din pacate nu va putem furniza numarul de telefon la care ati putea prezenta si oferta dumneavoastra, politica desigur, dar o puteti face comentand acest articolas, scris cu dragoste si daruire pentru clasa politica romaneasca, ce cu onor ne reprezinta...