Circulatie ingreunata si probleme cu energia electrica in judetul Brasov din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore. Trenurile care au trecut pe Valea Prahovei au ajuns la Bucuresti cu intarzieri de aproape sapte ore. Week-end-ul ce incepe maine va
Circulatie ingreunata si probleme cu energia electrica in judetul Brasov din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore. Trenurile care au trecut pe Valea Prahovei au ajuns la Bucuresti cu intarzieri de aproape sapte ore. Week-end-ul ce incepe maine va fi unul ideal pentru schi. Ieri a nins in aproape toata zona montana, astfel ca stratul de zapada de pe partii a crescut considerabil.


LA SCHI! Ninsorile au fost atat de puternice pe Valea Prahovei, incat de maine va fi deschisa chiar si partia Kalinderu din Busteni. La Sinaia se poate schia atat pe Carp, cat si in Valea Dorului, in vreme ce la Azuga turistii se vor putea bucura doar de partia Sorica-Sosire. La Predeal a nins aproape doua zile, astfel ca pe partii s-a depus un strat de zapada gros de mai bine de o jumatate de metru.In Poiana Brasov s-a ajuns cu dificultate, pentru ca drumul spre Rasnov, poreclit "drumul Elodiei", a fost blocat din cauza unor copaci cazuti peste sosea. In Masivul Postavaru, stratul de zapada masoara un metru in partea superioara si 30 de centimetri pe partia Bradul.


Ieri, vizibilitatea a fost destul de scazuta, dar s-a schiat in conditii bune. Chiar daca furnizarea energiei electrice a fost intrerupta de cateva ori, instalatiile de transport pe cablu au functionat fara probleme. Dar ninsoarea nu a adus numai vesti bune. Trenurile care au circulat pe traseul Brasov - Bucuresti au avut intarzieri de aproape sapte ore din cauza brazilor cazuti peste calea ferata intre Predeal si Timisu de Sus (foto). De asemenea, DN1A a fost si el afectat de prabusirea unor copaci peste carosabil in zona Babarunca.


PREVIZIUNI. Ninsorile vor continua si in urmatoarele doua zile. Dimineata, vantul va sufla puternic, din acest motiv fiind posibil ca instalatiile de transport pe cablu sa nu functioneze. Vremea se va mai incalzi, insa de sambata, atunci cand dimineata vor fi conditii de ceata pe vai si in depresiuni. Temperatura aerului va creste usor.


Prefecturile judetelor Arad si Timis au primit avertizare hidrologica cod galben pentru bazinele hidrografice Crisul Negru, Crisul Alb si Barzava. Atentionarea se refera la depasirea cotelor de atentie prin propagare pana astazi la ora 12:00.    Astazi, vremea va fi in ameliorare: aria ploilor se va deplasa spre sud-est, vantul va slabi treptat in intensitate, iar valorile termice vor fi apropiate de valorile climatice ale acestei zile. Maine, vremea va fi in general frumoasa cu cerul variabil si temperatura aerului va fi in crestere fata de ziua precedenta. Numai in vestul tarii se va innora spre seara, dar ploile vor fi putine. Sambata, pe o circulatie dominant sudica, atat maximele, cat si minimele termice, in crestere, vor depasi 5...6 grade, valorile normale. Incepand din vest, sud-vest, nebulozitatea se va accentua si va incepe sa ploua. (meteorolog Doina Marasoiu)         BUCURESTI - max. 5°C - min. 1°C     Azi (joi): Cerul va fi noros si indeosebi ziua va ploua. Vantul va sufla moderat dimineata, apoi va slabi in intensitate. Maine (vineri): Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Vor fi conditii de ceata. Maxima: 7°C, iar minima: - 2 °C. Poimaine (sambata): Cerul va fi temporar noros, iar dimineata vor fi conditii de ceata. Maxima: 9 °C, iar minima: 0 °C.     Drumetii     Pietroasa-Arieseni Traseul porneste din comuna Pietroasa, pe malul stang al Cri­su­lui Pietros. La 6 km de la confluenta cu Aleul ajunge la confluenta cu Valea Galbenei. Dupa o cobo­ra­re pe serpentine ajungem pe malul stang al Galbenei, in Poiana Pau­lesa, dupa care cu ajutorul unei serpentine ajungem in Poiana Florilor. Aici o sageata indica drumul spre Pestera Varseci. Ne intoar­cem in Poiana Florilor. De aici se poate ajunge in 4 1/2 ore la Padis, iar in directia inversa, la Baita; in cinci ore la Pie­troa­sa, iar drumul nostru conduce la Ariese­ni. Continuam drumul prin fata izvorului stra­ba­tand poiana. Dupa 15 minute ajun­gem la Izbucului Galbena. Dru­mul nostru ajunge pe creasta principala a Muntilor Bihor, de unde se vede peisajul Tarii Mo­ti­lor. De aici ne ghideaza si triunghiul rosu pana la Arieseni.     La munte     Azi (joi): Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va ninge. Vantul va mai prezenta intensificari dimineata. Maine (vineri): Cerul va fi variabil, dar se va innora noaptea in Carpatii Occidentali, unde doar izolat va ninge. Poimaine (sambata): Cerul va fi noros in Occidentali si in masivele vestice ale Meridio­nalilor, unde noaptea local vor fi precipitatii mixte. In restul zonei montane, innorarile vor fi temporare, iar dimineata si noaptea pe vai vor fi conditii de ceata.       Azi in tara     Orase Temperatura importante maxima Bacau 2°C Baia Mare 4°C Brasov 3°C Buzau 3°C Cluj-Napoca 3°C Constanta 6°C Craiova 5°C Deva 5°C Galati 4°C Iasi 3°C Miercurea-Ciuc 0°C Oradea 6°C Pitesti 6°C Sibiu 4°C Suceava 3°C Targu-Mures 4°C Timisoara 6°C  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.