Legislatia echivoca si lipsa tehnicii de interceptare a convorbirilor telefonice din dotarea procurorilor duce la situatii juridice paradoxale. SRI, unica autoritate de interceptare, asculta si inregistreaza convorbiri care nu au legatura cu siguran
Legislatia echivoca si lipsa tehnicii de interceptare a convorbirilor telefonice din dotarea procurorilor duce la situatii juridice paradoxale. SRI, unica autoritate de interceptare, asculta si inregistreaza convorbiri care nu au legatura cu siguranta nationala, pentru simplul motiv ca procurorii nu detin tehnica necesara.

Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, avocata Mariana Stefan sesizeaza o astfel de situatie in care se incalca legea. Potrivit documentului, „pana in prezent, s-a recunoscut ca SRI a efectuat interceptari numai pentru infractiuni care cad sub incidenta Legii 51/1991 privind siguranta nationala, desi Curtea de la Strasbourg a constatat ca aceasta lege nu este conforma cu Conventia Europeana, intrucat nu asigura un grad minim de protectie impotriva arbitrarului, fapt cerut de articolul 8 din Convetie. Ulterior, Sri a declarat ca, de fapt, se comunica doar 'pachete de voce>> (foldere de voce) institutiilor care solicita interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor - Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii si P rotectie Interna din cadrul MIRA si Directia de Combatere a Crimei Organizate din IGPR“.

Instanta constata


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.