Printr-o hotarare de guvern adoptata in graba, Garda de Mediu este in curs de reorganizare. Cele 8 comisariate actuale vor deveni 41+2, cate unul pentru fiecare judet. Comisarii-sefi vor fi membri PNL, Garda de Mediu nu va mai fi controlata de Curte
Printr-o hotarare de guvern adoptata in graba, Garda de Mediu este in curs de reorganizare. Cele 8 comisariate actuale vor deveni 41+2, cate unul pentru fiecare judet. Comisarii-sefi vor fi membri PNL, Garda de Mediu nu va mai fi controlata de Curte de Conturi, ci de Corpul de Control propriu, se va crea un fond special, de stimulare a personalului, in care vor intra 25 la suta din banii din amenzi, care sunt surse bugetare. Fondurile necheltuite nu se vor mai duce la bugetul de stat, ci vor ramane in fondul special. Conducerea PNL este banuita ca a luat aceasta masura pentru a crea fonduri pentru campania electorala de la anul.

Silvian Ionescu, fostul comisar general al Garzii de Mediu (GNM), cere revocarea in intregime a Hotararii de Guvern 1224/10.10.2007 si suspendarea executarii acesteia pana la revocare. Acesta sustine ca noua organizare este de fapt pierderea unui bun castigat si crearea unor fonduri pentru a sustine campania electorala a PNL din bani publici. Mai mult, Silvian Ionescu acuza actualul comisar-sef al GNM, Octavian Marius Popa, ca a reintrodus „spaga“, prin noua reorganizare. Potrivit HG, se va crea un fond special de stimulare a personalului GNM. Acesta va fi constituit din 25 la suta din amenzile contraventionale. Personalul va primi din aceste sume stimulente de cel mult 3 salarii de baza. Sumele ramase neutilizate raman in fondul de rezerva, fara sa se raporteze catre bugetul de stat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.