DN 1. Circulatia de pe DN 1, in apropiere de orasul Predeal, judetul Brasov, s-a desfasurat cu mare dificultate pe un singur sens timp de aproape 12 ore, dupa ce o cisterna incarcata cu peste zece tone de ulei de motor s-a ciocnit cu un camion, bloca
DN 1. Circulatia de pe DN 1, in apropiere de orasul Predeal, judetul Brasov, s-a desfasurat cu mare dificultate pe un singur sens timp de aproape 12 ore, dupa ce o cisterna incarcata cu peste zece tone de ulei de motor s-a ciocnit cu un camion, blocand o portiune din sosea. Uleiul de motor nu s-a varsat pe carosabil.


12:01 - SÃ…RBÃ…TOARE
CONSTANTA. Mii de pelerini sunt asteptati la Manastirea Sf. Andrei, ridicata langa pestera in care a trait crestinatorul romanilor.
OFICIAL. Curtea Constitutionala a declarat ieri invalid referendumul din 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal.


12:06 - DNA
DECIZIE. Comisarul-sef Toma Rus va fi repus in functia de director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate dupa ce Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj a admis plangerea acestuia impotriva ordonantei de punere in miscare a actiunii penale.
SUCEAVA. O eleva din comuna Vama a fost transportata la clinica de Neurochirurgie din Iasi, fiind suspecta de "fractura de os parietal stanga", dupa ce, in timp ce se afla in timpul unei pauze in curtea scolii, a fost batuta cu zapada si trantita la pamant de trei colegi, iar in cadere s-a lovit la cap.


ZIUA NATIONALÃ… - Porti deschise la Parlament
Palatul Parlamentului va putea fi vizitat si fotografiat gratuit, maine, 1 Decembrie, intre orele 10:00 - 17:00, in cadrul actiunii "Parlament deschis", organizata de Secretariatul General al Camerei Deputatilor. Accesul vizitatorilor se va face pe la intrarea C1 (fata dinspre Piata Constitutiei). In programul de vizitare va fi inclusa si sala de plen, iar la ora 11:00 oaspetii vor putea asista la concertul oferit de orchestra Liceului de muzica "Dinu Lipatti", organizat la nivelul P1. (C.V.)


EVENIMENT - De ce iubim Romania?
Radio 3Net "Florian Pittis" va lansa maine, de Ziua Nationala, un site intitulat sugestiv "De ce iubim Romania?", construit si din contributiile utilizatorilor. Autorii celor mai bune prime trei productii vor fi invitatii unei Editii Speciale Radio 3Net "Florian Pittis", coordonata de Iulia Opran. Oaspeti de marca vor fi: Marius Urzica, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei , Veta Biris, Daniel Pisica, Dinu Sararu, Denisa Comanescu, Ion Besoiu, Ilie Mihai, Zully Mustafa si multi, multi altii.


TRAGERI SPECIALE - Premiu marit la Loto 6/49
Fondul de castiguri la categoria I a jocului 6/49 a fost suplimentat de Loteria Romana cu 250.000 de lei pentru extragerea de duminica, 2 decembrie, demarand astfel seria "Tragerilor Speciale ale Lunii Decembrie". Banii se vor adauga la reportul existent, de peste 18 milioane de lei. (L.F.)


SF. NICOLAE - Targ mare la Muzeul Taranului
Muzeul Taranului Roman va invita la Targul de Sfantul Nicolae, de astazi pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Peste 100 de mesteri va vor intampina cu impletituri, tesaturi, podoabe, masti, jucarii, dar si cu de-ale gurii: sarmale, ciuperci murate, branzeturi, cozonaci, turta dulce, kürtös kalács si dulceturi. Astazi, de Santandrei, organizatorii impart usturoi. Maine, la 16:30, in Sala Horia Bernea, Valentin Albesteanu si taraful sau vor sustine un recital. Duminica, Fanfara din Cordareni, judetul Botosani, va umbla cu Capra prin ograda muzeului. (M. Stirbu)


CAPTURÃ… - Presupus terorist prins de SRI
Un algerian suspectat de activitati teroriste a fost prins miercuri la Bucuresti de agenti SRI, a titrat ieri publicatia italiana Il Secolo XIX. Kamel Abbachi nu a opus rezistenta si a declarat ca accepta "fara nici o problema" extradarea in Italia. Actiunea din Capitala intervine in cadrul unei ample anchete initiate de procurorii din Milano in colaborare cu comandamentul operativ special din Genova. Abbachi este considerat liderul celulei din Europa de Est a retelei "Compania" si are sarcina de gestionare a fazelor initiale ale transferului de imigranti clandestini.


FUGA LUI OMAR - Tartoussi, la usa arestului
Curtea de Apel Bucuresti va decide astazi daca emite mandat de arestare preventiva pe numele armatorului navei cu care ar fi fugit din tara Omar Hayssam. Mustafa Tartoussi, deferit justitiei acum cateva zile alaturi de fratii sirianului, Mahmoud si Mukhles Omar, s-a prezentat ieri in fata instantei si a sustinut ca nu exista vreun motiv pentru arestarea sa preventiva. Avocatul sau a afirmat ca procurorii puteau cere arestarea preventiva doar inainte de trimiterea in judecata. (M.P).


IASI - 100.000 de euro pentru un WC public
Consiliul Local Iasi a alocat ieri, la propunerea primarului PSD, Gheorghe Nichita echivalentul a 100.000 de euro pentru reabilitarea unui WC public situat in Parcul Copou. Propunerea Primariei a starnit stupoare si ilaritate in randul consilierilor PD si PNL, aflati in opozitie. "Il faceti cumva supraetajat?", a intrebat consilierul PD Tiberiu Brailean. "Domnule primar, amenajati si birouri acolo? Cu 100.000 de euro se poate face o vila a-ntaia!" a exclamat si democratul Daniel, Oajdea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.