Dupa ce vila in care fostul dictator Nicolae Ceausescu se odihnea dupa partidele de vanatoare din codrii Moldovei a fost castigata in instanta de fostul proprietar, autoritatile iesene au incercat sa gaseasca o solutie. Casa de oaspeti Bucium, aflat
Dupa ce vila in care fostul dictator Nicolae Ceausescu se odihnea dupa partidele de vanatoare din codrii Moldovei a fost castigata in instanta de fostul proprietar, autoritatile iesene au incercat sa gaseasca o solutie. Casa de oaspeti Bucium, aflata la cativa kilometri de Iasi, a intrat in patrimoniul Consiliului Judetean (CJ) si a devenit, timp de mai multi ani, un fel de pensiune de lux. Dar odata cu pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in favoarea fostilor proprietari, trebuia luate masuri. Astfel, CJ Iasi a decis ca toate bunurile din casa de oaspeti sa fie scoase la licitatie. Imobilul va intra in posesia mostenitorilor celor care l-au detinut, iar autoritatile au demarat deja o inventariere a tuturor bunurilor existente la aceasta ora. Bunurile vor fi apoi evaluate si vor fi scoase la licitatie publica cu strigare, organizata printr-o casa de licitatii. Din tot ceea ce se afla imediat dupa decembrie 1989, acolo au ramas doar patul in care a dormit Nicolae Ceausescu, cateva dulapuri, fotolii si obiecte de portelan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.